• De Muur in Oekraïne

  Rubriek: Informatief , Documentaires

  Menno Bentveld reist naar de grens van Oekraïne en Rusland, waar een grenshek wordt gebouwd dat families en vrienden van elkaar scheidt.

  Waar ooit met massale steun het IJzeren Gordijn werd neergehaald, verrijst nu een nieuw hek, dicht tegen de onderbuik van Rusland aangedrukt. Op de grens met Oekraïne is de klok teruggezet en graven de voormalige broedervolken zich in. Tijdens zijn bezoek aan Oekraïne en Rusland ontmoet Menno vrijheidsstrijders, hekkenbouwers, oorlogsveteranen en valt hij in handen van de Russische geheime dienst.

  Het volk is slachtoffer van de oorlog

  In tijden van oorlog zit de waarheid ondergedoken en regeert de leugen. Maar is het nieuwe hek de oplossing? Vergroot het niet enkel de afstand? Of moet Europa de Oekraïense hekkenbouwers juist dankbaar zijn?

  Een kapotgeschoten brug

  "Wie ben ik om deze mensen hun hek uit het hoofd te praten?"

  In gesprek met ultranationalisten, militairen en gewone burgers in Oekraïne en Rusland kun je je bijna niet voorstellen dat dit getergde gebied in Europa ligt. ‘Wie ben ik om deze mensen hun hek uit het hoofd te praten’, zegt Menno aan de grens. Angst heeft het overgenomen van het verstand en dan ontstaan de muren vanzelf.

  JE ZIET DEZE AFLEVERING VAN DE MUUR OP ZONDAG 8 JANUARI 2017 OM 20.20 UUR OP NPO 2. 

Gerelateerd

Nasir ol Molkmoskee, MohammadReza Domiri Ganji

Onveilig? Nee joh!

Vorige week schreven we over Libanon, een land dat onveilig lijkt, maar een geweldige vakantiebestemming is. Deze week in de spotlight: Iran!

kassa-maand-van-bewegen-header

Kassa: De Maand van het Bewegen

Durf jij de uitdaging aan?

E-Divisie KLEIN

Virtueel voetballen nu serieuze zaak

In februari lanceerde de KNVB met meerdere grote mediapartners een nieuwe voetbalcompetitie. Met een controller.