• Even lief zijn voor de planeet

  Rubriek: Informatief , Werelds

  Het is Internationale Dag van de Natuurbescherming. Denk dus even wat beter na wat je met je plastic bekertje doet, ja!?

  Dat kan helemaal niet zoveel kwaad. Onze wereldbol heeft al genoeg te verduren met de mens als bewoner, dus zet zeker op deze 28ste juli even je groenste beentje voor. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van plastic en het opruimen van zwerfafval...

  Hoe? Groen Licht legt het nog een keertje uit:

  Maar je kan ook bij de dagelijkse boodschappen al een wereld van verschil maken.

  Want lekker hoor, al dat tropisch fruit, maar hoe komt dat eigenlijk in ons kikkerlandje terecht? 

  En er valt genoeg natuur te beschermen in Nederland. Bij de Biesbosch ligt bijvoorbeeld een nieuw natuurgebied, en in Brabant helpen ecoducten dieren om zonder kleerscheuren drukke wegen over te steken.

  Vroege Vogels nam een kijkje:  En soms, héél soms kan het ook allemaal even nét iets te ver gaan met de liefde voor het milieu, dierenwelzijn en biologisch eten.

  Sarah Kroos trok het in ieder geval even niet meer.  Is het je ooit opgevallen dat we een paar erg, eh... "natuurlijke" presentatoren hebben? Bekijk ze hier. En na de zomer keert Groen Licht terug met een tweede seizoen. Kijk ondertussen even de oude afleveringen terug! Vroege Vogels hoor je elke zondag tussen 7 en 10 uur 's ochtends op NPO radio 1. Eind september begint ook op tv een nieuw seizoen van Vroege Vogels op NPO 2.

Gerelateerd

martin luther king

I Had A Dream

Op 15 januari 1929 werd Martin Luther King geboren. Hij zou uitgroeien tot een groot man, die in 1963 een speech hield die íedereen kent.

bierwijn

Fabeltjes over alcohol

Er zijn een heleboel uitspraken over alcohol, maar welke zijn compleet onzin? We hebben een paar fabeltjes op een rij gezet.

one of the guys header

Één van de jongens

Vrouwen die als man door het leven gaan: wie en waarom?