• Dé vraag die iedereen kent

  Rubriek: Klassiekertjes , Throwback

  Doet ie 't of doet ie 't niet?

  Een enorm bekend spelprogramma was het, Doet ie 't of doet ie 't niet. Misschien ken je het programma van RTL, maar het programma begon toch echt bij de VARA. In februari 1988 zonden we het programma voor het eerst uit. Het was een succes, dus volgden er nog vijf jaren. Tot het programma in 1993 naar RTL verhuisde. 

  De presentator was Peter Jan Rens, hem ken je ook van programma's De Grote Meneer Kaktus Show, Labyrinth, Vijf tegen vijf en Geef Nooit Op. In Doet ie 't of doet ie 't niet zag je vooral candid camera-filmpjes. In deze video's vroeg Rens voorbijgangers op straat om met hem mee te doen, en liet ze zo rare opdrachten doen. Na een aantal video's met dezelfde opdracht stopte Rens een video en stelde de grote vraag "Doet ie 't of doet 'ie t niet?" Waarop de kandidaten antwoord gaven. 

  Tijdens het eerste seizoen speelden elke uitzending drie bekende Nederlanders tegen elkaar, en speelden om geld voor een goed doel. Vanaf het tweede seizoen mocht iedereen het spel spelen.

  We hebben even in ons archief gegraven en haalden dit fragment naar boven. Een goeie impressie van het programma:

  Het programma was enorm succesvol, en iedereen herkent de tune nog wel. In 1989 ontving de show zelfs de Gouden Televizier-Ring. 

  Meer herinneringen aan oude programma's ophalen, zoals Ja Zuster, Nee Zuster? Neem dan hier een kijkje. 

   

Gerelateerd

EersteLingo

Klassieker: Eerste Lingo ooit

"Groen-groen-groen!" Er gaan geruchten dat Lingo terugkeert op televisie. Bij SBS6. Een goede reden om eens te kijken hoe het allemaal ooit begon.

mies b jarig header

Mies Bouwman is jarig!

En daarom zetten wij de mooiste fragmenten uit het afgelopen jaar op een rij!

Paul_de_leeuw_Kerst

Uit de oude kerstdoos

Speciaal voor jou: de mooiste en leukste kerstvideo’s uit ons archief.