• Het is Wereldkankerdag

  Rubriek: Herman Finkers , Informatief , Cabaret

  Een goed moment om stil te staan bij iemand, die ondanks zijn ziekte, écht een held is: Herman Finkers!

  Vandaag, 4 februari 2017, is het Wereldkankerdag. Op deze dag wordt stilgestaan bij de aandoening die in sommige gevallen ongeneeslijk is. We spreken van kanker wanneer er kwaadaardige tumoren zijn gesignaleerd. Deze zijn in staat het orgaan waarin ze zijn ontstaan te beschadigen of te vernietigen. Bovendien kunnen de tumoren zich verspreiden. Zo kunnen de kankercellen zich uitzaaien via de bloed- en lymfestroom en op deze manier in andere organen terechtkomen. Gesignaleerd worden met deze ernstige ziekte is geen kattenpis.

  Na de pauze

  Herman Finkers werd in 2002 gediagnosticeerd met Chronische Lymfatische Leukemie. De voorspelling was dat hij niet meer dan vijftien jaar zou hebben, maar die prognose heeft hij gelukkig ongeldig bewezen. Dit komt door een nieuw medicijn waardoor het relatief goed met hem gaat, ondanks dat hij zeer vatbaar blijft voor virussen vanwege zijn lage weerstand. Na de diagnose in 2002 verdween Herman zeven jaar van het podium, maar keerde grandioos terug met zijn show 'Na de pauze'. Daarom staan wij op deze dag even stil bij een held die, ondanks zijn ziekte, nog bijzonder goede, gevatte grappen kan maken: Herman Finkers. We zetten drie hilarische fragmenten uit 'Na de pauze' voor jou en voor Herman op een rij!

  Ziek zijn

  Slechtnieuwsgesprek

  Vrouwen versus mannen

  Nog niet genoeg gezien van Herman Finkers? Kijk dan even op deze pagina!

Gerelateerd

blackhistorymonthheaderwebsite

Black History Month

In de Verenigde Staten staat de maand februari in het teken van Black History Month...

zembla misbruik kerk

Zembla: Misbruik in de kerk

Waarom trekt de kerk de verhalen van slachtoffers in twijfel?

paulien-cornelisse-hallo-aarde-header

Paulien Cornelisse | Hoe spreek jij het uit?

Het is de Internationale Dag van de Moedertaal! Daarom een klein taallesje van niemand minder dan... Paulien Cornelisse!