• Het jaar van de Haan

  Rubriek: Informatief , Throwback

  Gelukkig nieuwjaar, beste Chinederlanders! Want vandaag is het volgens de Chinese maankalender dan ook zover: het is Chinees nieuwjaar!

  Volgens de Chinese dierenriem is dit het jaar van de Haan. Dat is goed nieuws, want hanen worden in de Chinese astrologie beschreven als diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij kunnen het beste worden omschreven als zonderlingen met vreemde ideeën. Uiterlijk zijn het schitterende figuren, die in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en noemen het kind bij de naam. Ze hebben hoge ambities en die zullen zij ook waarmaken. 

  De VARA is daar zeer content mee, want de haan en de VARA horen bij elkaar. Dus dat belooft veel goeds voor het nieuwe jaar

  Tussen 1975 en 1977 speelde de haan de hoofdrol in het VARA-logo:

  Van 1977 t/m 1983 kwam de haan nog terug in een vernieuwd logo. De haan past goed bij de arbeidersomroep die de VARA van oudsher is. Hij staat voor waakzaamheid. Bekijk deze aflevering van De Strijd om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van De Arbeidersomroep.

  Meer van dit soort artikelen? Kijk eens op deze pagina.

Gerelateerd

blackhistorymonthheaderwebsite

Black History Month

In de Verenigde Staten staat de maand februari in het teken van Black History Month...

zembla misbruik kerk

Zembla: Misbruik in de kerk

Waarom trekt de kerk de verhalen van slachtoffers in twijfel?

PieterDerksVandaag

Columns van de Nieuws BV

Kijk hier de columns van de 'Druktemakers' van afgelopen week terug!