• Jubileum voor Ja Zuster, Nee Zuster!

  Rubriek: Klassiekertjes , Throwback , VARiA

  De serie die iedereen kent, met liedjes die we nog steeds meezingen, bestaat vandaag 50 jaar!

  Ja Zuster, Nee Zuster: iedereen kent het wel. De serie waar jong en oud mee zijn opgegroeid. We blikten al eerder terug op de serie op Annie M.G. Schmidt dag, maar vandaag is het 50 jaar geleden dat de eerste aflevering van Ja Zuster, Nee Zuster door de VARA werd uitgezonden op televisie. Reden genoeg om de legendarische serie nog een keer in het zonnetje te zetten!

  Het begon als een serie voor kinderen, maar ook de volwassenen konden er geen genoeg van krijgen. Iedereen bleef er voor thuis. In 1967 won Ja Zuster, Nee Zuster de Gouden Televizier-Ring. Het is een van de beroemdste series van Nederland geworden! 

  Zuster Klivia

  In de serie krijgen we een kijkje in het "rusthuis vol herrie" van Zuster Klivia en de bewoners. In elke aflevering was er wel iets te beleven. Dat komt vooral door de boze buurman Boordevol en de bijzondere hobby's van de bewoners.

  Kennen we de bewoners nog? Bobby die spinazie verbouwt, de ingenieur die proefjes doet in de kelder (wat overigens niet altijd goed ging), Jet die iets met pruiken heeft, Gerrit de inbreker en Bertus die graag knutselt. En al die herrie kan buurman Boordevol niet aan. Hij probeert dan ook heel vaak om het stel en Zuster Klivia uit het huis te krijgen.

  personages Ja zuster, nee zuster

  Zuster Klivia werd gespeeld door Hetty Blok. In deze aflevering van DWDD zien we fragmenten van Hetty Blok als Zuster Klivia in Ja Zuster, Nee Zuster.

  Niet met de deuren slaan

  "Ja zuster, nee zuster". Grote kans dat je dit nu zingt na het lezen van de zin hierboven. Het is één van de vele liedjes die iedereen nog wel kent. De liedjes uit de serie zijn bijna allemaal bewaard gebleven. Ze kwamen op platen en cassettes en werden grijs gedraaid. En nog steeds worden ze meegezongen!

  Een fragment uit aflevering 4 'Lodewijk waar zit je?' van de serie Ja Zuster, Nee Zuster.

  Komt deze serie uit 1966 je toch niet bekend voor? Dan heb je vast de Ja zuster, Nee zuster film of de musical gezien die later gemaakt zijn. Met zoveel uitvoeringen van het verhaal en de muziek van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink is de serie dus televisiegeschiedenis!

  Meer liedjes van Annie M.G. Schmidt luisteren of fragmenten uit Ja Zuster, Nee Zuster kijken? Je vindt ze hier in dit terugblik artikel! Andere klassiekertjes kijk je hier terug!

Gerelateerd

floortje-naar-het-einde-van-de-wereld-seizoen-4-header

Opnieuw op reis met Floortje!

Floortje Dessing neemt jou mee op reis in het vierde seizoen van 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld'!

Letty Kosterman

In memoriam: Letty Kosterman

Oud-VARA presentatrice Letty Kosterman - "Het geluid en boegbeeld van de VARA" - is afgelopen zondag overleden in een verzorgingshuis in Bilthoven.

VARA_eerste_tv_uitzending

Train je geheugen met deze historische VARA momenten!

In hoeveel stappen vind jij dezelfde historische momenten van de VARA bij elkaar?