• Moet je lezen!

  Rubriek: DWDD , Informatief

  De winter is weer begonnen. Wij zetten wat boekentips op een rij, zodat jij je niet hoeft te vervelen!

  We gaan de koude wintertijd weer in. Dat betekent weer lekker binnen blijven zitten. Maar wat heb je dan te doen naast alleen maar films, series of schaatsen kijken? Juist, boeken lezen! Lekker ouderwets. En dat hoeft echt niet saai te zijn met deze boekentips. Zo kom jij met een goed boek de wintermaanden door.

  Wat je moet lezen volgens:

  1. Bill Gates

  Elk jaar deelt Bill Gates in december op zjin blog een lijst met zijn favoriete boeken die hij dat jaar heeft gelezen. De oprichter van Microsoft vindt nog altijd tijd om zo'n 50 boeken in een jaar te lezen. In zijn blog geeft hij uit zijn lijst met boeken vijf must reads van 2016. In De Wereld Draait Door wordt deze lijst met boeken besproken.

  2. Boekhandelaren

  Elke maand wordt door een boekenpanel in de DWDD een boek van de maand uitgesproken, zo ook vlak voor de feestdagen. De leden uit het panel kiezen elk hun eigen favoriete boek in de uitzending en presenteren ook samen één ultiem 'Boek van de Maand'. 

  3. Floortje Dessing

  Om kiezers op weg te helpen met de verkiezing 'Belangrijkste boek van het jaar' hebben kenners in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Floortje werd uitgekozen als kenner van de categorie 'Geografie en reizen' en selecteerde 10 boeken. Deze boeken moet je volgens haar echt gelezen hebben.

   

  Meer fragmenten bekijken van DWDD? Neem dan een kijkje hier!

Gerelateerd

PieterDerksVandaag

Columns van de Nieuws BV

Kijk hier de columns van de 'Druktemakers' van afgelopen week terug!

Ntjamrosiedwdd

De Lekkere Track van DWDD

Luister hier een lekker plaatje van jazz-zangeres Ntjam Rosie!

Nasir ol Molkmoskee, MohammadReza Domiri Ganji

Onveilig? Nee joh!

Vorige week schreven we over Libanon, een land dat onveilig lijkt, maar een geweldige vakantiebestemming is. Deze week in de spotlight: Iran!