• Swingend het nieuwe jaar in

  Rubriek: Waan van de Dag , Muziek

  2017 begint goed met het Nieuwjaarsconcert!

  Elk jaar zit je op 1 januari natuurlijk klaar voor het nieuwjaarsconcert. Een verrassend muzikaal feestje, met onverwachte gasten van over de hele wereld, bijzondere verhalen en nieuwe composities van jonge componisten. Ook dit jaar verzorgen we samen met het Nederlands Blazers Ensemble een spetterend begin van het nieuwe jaar! 

  Gimme the Blues

  Yes, hét thema van dit jaar belooft een éxtra swingende editie. Blueshelden, oude bekende nummers, nieuwe blues... alles komt voorbij! Om vast op te warmen voor het nieuwjaarsconcert wijdden we een week lang De Lekkere Track iedere dag aan een lekker bluesnummer. Die vind je hier!

  Ook startte het NBE dit keer een zoektocht naar jonge componisten die niet konden missen bij het Nieuwjaarsconcert. Via een compositiewedstrijd kwamen daar drie jonge componisten uit die zeker een plek verdienen. Heb je nog meer redenen nodig om te kijken? ;) 

  Het Nieuwjaarsconcert is ieder jaar een spektakel. Je zag het Nieuwjaarsconcert op 1 januari om 19.15 uur op NPO 2. De herhaling zie je 7 januari om 13.10 uur op NPO 2.

Gerelateerd

Ntjamrosiedwdd

De Lekkere Track van DWDD

Luister hier een lekker plaatje van jazz-zangeres Ntjam Rosie!

Nasir ol Molkmoskee, MohammadReza Domiri Ganji

Onveilig? Nee joh!

Vorige week schreven we over Libanon, een land dat onveilig lijkt, maar een geweldige vakantiebestemming is. Deze week in de spotlight: Iran!

mossweb

Zalige Zondag | Moss

Lekker wakker worden met de Amsterdamse rockband Moss!