• Ken je deze nog?

  Rubriek: Klassiekertjes , Throwback

  Joep van Deudekom en Rob Urgert doken de wetenschap in.

  We hebben het natuurlijk over Onder de tram. Dit humoristisch, populairwetenschappelijk televisieprogramma zag je vanaf 2006 bij de VARA op NPO 3. De twee heren schoven met drie bekenden aan tafel om hen wetenschappelijke vragen te stellen. Door die vragen goed te beantwoorden konden de gasten punten scoren en zo dus de uitzending winnen. Dit ging vaak samen met humor en proefjes, en voelde als een gezellig gesprek. Als gasten zag je zo bijvoorbeeld Wim Helsen, Sonja Barend, Erik van Muiswinkel, Georgina Verbaan en Martin van Waardenberg.

  Joep en Rob kwamen zelf met het concept voor Onder de tram. Zij zouden het programma niet zelf presenteren, maar toen de heren niemand konden vinden die in het plaatje past besloten ze het toch zelf te presenteren. 

  Uiteindelijk zag je bij de VARA twee seizoenen van het programma, daarna ging het verder als Tussen de oren op Net 5. 

   Meer klassiekertjes zien? Neem dan hier een kijkje! Meer fragmenten van Onder de Tram vind je hier en hier

Gerelateerd

VARA_eerste_tv_uitzending

Train je geheugen met deze historische VARA momenten!

In hoeveel stappen vind jij dezelfde historische momenten van de VARA bij elkaar?

VARA-logo-haan

Het jaar van de Haan

Gelukkig nieuwjaar, beste Chinederlanders! Want vandaag is het volgens de Chinese maankalender dan ook zover: het is Chinees nieuwjaar!

EersteLingo

Klassieker: Eerste Lingo ooit

"Groen-groen-groen!" Er gaan geruchten dat Lingo terugkeert op televisie. Bij SBS6. Een goede reden om eens te kijken hoe het allemaal ooit begon.