• Sonja Barend: koningin van de talkshow

  Rubriek: Informatief , Throwback , Klassiekertjes , Spel/Show

  We blikken terug op niemand minder dan onze eigen Sonja Barend, die jarenlang bijna dagelijks op tv te zien was.

  Bekend van Sonja op dinsdag, Sonja op woensdag, en eigenlijk ook op donderdag. En zaterdag. En gewoon 'Sonja'. Ze presenteerde Fenklup en Dagje Ouder. Later deed ze Barend & Witteman en Sonja, De Meester En De Leerling. Ze was jarenlang bij de VARA te zien en dagelijks keken mensen met liefde naar haar programma's.

  Op zaterdag was het tijd voor Sonja op zaterdag. In 1984 ontving ze crimineel Stanley H., op een geheime locatie in Nederland:

  In Barend & Witteman ontving ze verschillende gasten. Eén van hen was Mick Jagger van The Rolling Stones. (Zien we het verkeerd, of is hij Sonja aan het versieren?)

  De tiendelige serie De Strijd, over de geschiedenis van de arbeidersbeweging in Nederland, was in 2015 te zien naar aanleiding van de 95ste verjaardag van de VARA.

  In één van de afleveringen kijkt Erik Dijkstra met Sonja Barend terug naar haar oude programma's:

  Coen Verbaak maakte een documentaire over het leven van Sonja Barend.

  Beiden waren in 2012 te gast in De Wereld Draait Door:

  Jaarlijks wordt de Sonja Barend Award uitgereikt, voor het beste tv-interview. Onder anderen Jeroen Pauw, Twan Huys en Clairy Polak namen de prijs al in ontvangst. Meer informatie lees je bij de VARA-gids.

Gerelateerd

martin luther king

I Had A Dream

Op 15 januari 1929 werd Martin Luther King geboren. Hij zou uitgroeien tot een groot man, die in 1963 een speech hield die íedereen kent.

bierwijn

Fabeltjes over alcohol

Er zijn een heleboel uitspraken over alcohol, maar welke zijn compleet onzin? We hebben een paar fabeltjes op een rij gezet.

one of the guys header

Één van de jongens

Vrouwen die als man door het leven gaan: wie en waarom?