• Klassieker: Eerste Lingo ooit

  Rubriek: Throwback , Klassiekertjes , Spel/Show

  "Groen-groen-groen!" Er gaan geruchten dat Lingo terugkeert op televisie. Bij SBS6. Een goede reden om eens te kijken hoe het allemaal ooit begon.

  Het populaire spelprogramma begon in 1989 maar verdween in 2014 van de buis. Nadat De Wereld Draait Door van NPO 3 naar NPO 1 verhuisde en Lingo moest uitwijken naar NPO2, liepen de kijkcijfers rap terug. Daarom viel het doek in oktober 2014 voor het TROS-programma van presentatrice Lucille Werner. 

  De wieg van Lingo ligt echter bij de VARA. Onder leiding van een nog piepjonge Robert ten Brink werd op 5 januari 1989 de allereerste Lingo-aflevering uitgezonden op één van de toen nog twee publieke zenders.

  De allereerste uitzending van Lingo ooit!

  Let vooral op het enthousiasme van de presentator en de kandidaten bij elk goed geraden woord. En ook opvallend: er waren nog geen groene ballen, alleen rode en blauwe. Het publiek scandeerde dus nog niet “groen-groen-groen!” terwijl de kandidaten in de ballenbak graaide.

  Weten hoe het afloopt? Het is wat lagere kwaliteit, maar toch:

  Meer fragmenten uit de oude doos terugkijken? Neem dan een kijkje in ons archief.

   

Gerelateerd

VARA_eerste_tv_uitzending

Train je geheugen met deze historische VARA momenten!

In hoeveel stappen vind jij dezelfde historische momenten van de VARA bij elkaar?

VARA-logo-haan

Het jaar van de Haan

Gelukkig nieuwjaar, beste Chinederlanders! Want vandaag is het volgens de Chinese maankalender dan ook zover: het is Chinees nieuwjaar!

EersteLingo

Klassieker: Eerste Lingo ooit

"Groen-groen-groen!" Er gaan geruchten dat Lingo terugkeert op televisie. Bij SBS6. Een goede reden om eens te kijken hoe het allemaal ooit begon.