• TV Monument: Toon Hermans

  Rubriek: Waan van de Dag , Informatief

  Een liefdevol eerbetoon aan een van de grootste cabaretiers die Nederland gekend heeft!

  Vandaag is het de dag dat Toon Hermans 100 jaar zou worden. Hij was cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Na de Tweede Wereldoorlog behoorde hij samen met Wim Kan en Wim Sonneveld tot de grote drie van het cabaret. Zelf noemde hij zijn humor ‘klein kunst wat uit het niets komt’.

  Toon Hermans - Snieklaas

  Stil op straat

  Door de onemanshow bracht hij vernieuwing in het Nederlands cabaret. Tijdens zijn onemanshows was het 'stil op straat', omdat mensen in de jaren vijftig en zestig massaal keken. Toon was daardoor de eerste cabaretier die een nationaal gevoel veroorzaakte.

  100 jaar Toon Hermans

  In TV Monument: Toon Hermans spreekt Han Peekel met mensen over de betekenis van Toon in hun leven. Zo heeft hij een mooi gesprek met Mieke van Eeuwijk, de onbekende tweede vrouw in het leven van Toon. Ook praat Han met Toon's laatste nieuwe vriend, zanger Gé Reinders. Hij vertelt over de boeiende samenwerking met Toon, die niet altijd heel makkelijk verliep. Meer afleveringen in de reeks 'TV Monument' zijn hier te vinden.

  Je ziet TV Monument: Toon Hermans zaterdagmiddag 17 december om 16.55 uur op NPO 1.

Gerelateerd

Nasir ol Molkmoskee, MohammadReza Domiri Ganji

Onveilig? Nee joh!

Vorige week schreven we over Libanon, een land dat onveilig lijkt, maar een geweldige vakantiebestemming is. Deze week in de spotlight: Iran!

kassa-maand-van-bewegen-header

Kassa: De Maand van het Bewegen

Durf jij de uitdaging aan?

dickbruna

Nijntje huilt

Dick Bruna is overleden. Een kleine ode aan de tekenaar van het bekendste konijntje ter wereld.