• Volgens Jacqueline genomineerd voor Gouden Roos

  Rubriek: Series , VARiA

  Dat maakte scenarioschrijver Maria Goos bekend tijdens de NPO seizoenspresentatie.

  'Volgens Jacqueline' is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Roos, die op 13 september in Berlijn wordt uitgereikt. In de categorie Sitcom krijgt Volgens Jacqueline concurrentie van twee Britse series: 'Mum' en 'Raised by Wolves'. Het is de enige Nederlandse kanshebber voor deze prijs, die wordt gezien als de hoogst haalbare onderscheiding voor amusement op televisie en radio.

  Volgens Jacqueline is de opvolger van 'Volgens Robert,' waarin een huisarts kampte met een midlifecrisis. In Volgens Jacqueline volgen we de vrouw die scheidt van deze huisarts. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Blok en Jacqueline Blom. Ook Marcel Hensema (‘Hollands Hoop’) en Maarten Heijmans (‘Ramses’) mee.

  John Cleese

  Op het festival zal John Cleese een lifetime achievement award in ontvangst nemen. Hij zegt daarover, met een knipoog naar een van zijn Monty Python collega's: "Ik ben enorm blij dat ik hiermee Terry Gilliam kan pesten en ben vereerd met een volledig betaalde vakantie in Berlijn." Deze award werd in 2004 overhandigd aan John de Mol.

  Gouden Roos

  De Gouden Roos werd eerder gewonnen door de Radio 2 Top 2000 (2015), Idols (2002) en De Mol (2000). De laatste keer dat een Nederlands televisieprogramma deze prijs won was in 2008 (The Phone, AVROTROS). De laatste VARA nominatie stamt uit 2004 toen Cafe De Wereld genomineerd werd in de categorie 'Comedy'.

  Alles over de beste Nederlandse dramaseries vind je op onze site.

Gerelateerd

Klem Seizoen 2 KLEIN

KLEM krijgt een tweede seizoen

Het eerste seizoen van KLEM is zo goed ontvangen dat we nu al een tweede seizoen mogen aankondigen.

HoeraFloortje

2016: Het jaar van Floortje Dessing!

Floortje is uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar!

KLEM 1 KLEIN

De nieuwe spannende dramaserie KLEM

Elke donderdag zie je KLEM om 20.30 uur op NPO 1 met onder andere Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig.