• Zeg 'ns AAA, dat is nog eens oldskool!

  Rubriek: Throwback , Klassiekertjes

  We kijken terug op het populaire programma 'Zeg 'ns AAA'. Waarom werd juist dit programma zo'n succes?

  ‘Zeg ‘ns AAA’ was een van de meest populaire en langst lopende tv-series die we ooit hebben gekend. Uiteindelijk zijn er tussen 1981 en 1993 precies 212 afleveringen uitgezonden. In 1984 sleepte het programma de Gouden Televizier-Ring binnen. Hierdoor kroonde ‘Zeg ‘ns AAA’ zich tot het beste tv-programma op de Nederlandse televisie. De verhaallijn is geschreven door Chiem van Houweninge en Alexander Pola, later droegen ook Marina de Vos en Lars Boom hun steentje bij.

  Wat maakte de serie nou zo bijzonder? Er werd een vaste groep personages gevolgd in een alledaagse omgeving, wat op zich niet zó opvallend is. De relatie tussen Lydie en haar twee kinderen was dat echter wel. De herkenbare familieperikelen zorgden voor hilarische situaties. Tijdens haar werk als huisarts beleefde Lydie bizarre momenten, zoals de geboorte van een ‘bom baby’:

  Het gezin had een vaste huishoudster, genaamd Mien Dobbelsteen. Omdat ze heel erg secuur was, is haar naam een synoniem geworden voor iemand die extreem netjes is. Mien nam de telefoon altijd op haar eigen karakteristieke wijze op. Lydie krijgt na een tijdje een relatie met Hans Landberg. Hij deed voor hoe Mien een telefoongesprek opende:

  Kan jij het intro liedje van 'Zeg 'ns AAA' nog helemaal meezingen? Test het nu:

  Wil je nog meer te weten komen over 'Zeg 'ns AAA'? Dat kan hier!

  Buurman Buys woonde tegenover de familie van der Ploeg. In 1991 werd er een spinoff gestart rondom zijn broer. Dit vervolg werd een doorslaand succes. Weet jij over welke we serie we het hebben? Hier lees je het antwoord! 

Gerelateerd

VARA_eerste_tv_uitzending

Train je geheugen met deze historische VARA momenten!

In hoeveel stappen vind jij dezelfde historische momenten van de VARA bij elkaar?

VARA-logo-haan

Het jaar van de Haan

Gelukkig nieuwjaar, beste Chinederlanders! Want vandaag is het volgens de Chinese maankalender dan ook zover: het is Chinees nieuwjaar!

EersteLingo

Klassieker: Eerste Lingo ooit

"Groen-groen-groen!" Er gaan geruchten dat Lingo terugkeert op televisie. Bij SBS6. Een goede reden om eens te kijken hoe het allemaal ooit begon.