• BNN-VARA bij Wie is de Mol?

  Rubriek: Waan van de Dag

  Morgen is het weer zo ver! Dan begint alweer het 17e seizoen van… *tromgeroffel*... ‘Wie is de Mol?’

  Het langverwachte spelprogramma speelt zich dit jaar af in het land waar alles mogelijk is, de Verenigde Staten. Ook in dit seizoen strijden Bekende Nederlanders met elkaar om het spel te winnen. De kandidaten van dit jaar zijn onder andere Willem Wever ‘Jochem van Gelder’, dansmeester ‘Vincent Vianen’ en alleen maar nette mens ‘Imanuelle Grives’. 

  Nu de locatie en deelnemers bekend zijn wacht ons alleen nog de kick-off af. En dan? Dan mogen we ons weer massaal gaan buigen om de ‘Mol’ te ontcijferen.

  Oud-kandidaten

  In het verleden hebben ook presentatoren van BNN-VARA meegedaan aan Wie is de Mol?. Zo werd onze boze man 'Tim Hofman' de winnaar van vorig jaar!

  tim-hofman

  Korte reis

  In 2014 deed Maurice Lede van ‘3 op Reis’ mee aan het Wie is de Mol?. Helaas duurde zijn reis erg kort. Hij viel als eerste af. Wij vroegen Maurice wat hij anders zou doen als hij weer aan het programma zou deelnemen:

  Dat is makkelijk. Minder kleren en een grote koffer meenemen! Tijdens de vele verplaatsingen voorkomt dat stress die je in het heetst van de strijd niet kunt gebruiken. Mijn backpack leek vooraf een groot voordeel, maar pakte daar niet lekker uit. Letterlijk.”

  Dat gezegd hebbende adviseert Maurice de nieuwe kandidaten niet te onstuimig te beginnen.

  “Wacht af, kijk toe en probeer ten alle tijde het overzicht te bewaren in plaats van overal vol in te knallen. Hoe minder je weggeeft, hoe mysterieuzer je zult zijn.”

   

  De Mol

  Milouska Meulens, van ‘Vroege Vogels’ mocht in 2006 de boel saboteren in het programma. Zij was toen de Mol! Wij vroegen Milouska naar haar strategie om niet betrapt te worden:

  “Geloof in wat je doet, dan slikt de rest het ook. Zelfs als je op heterdaad betrapt wordt bij ‘t mollen of iets absurds beweert. Zoals toen ik Roderick Veelo liet geloven dat ik was vergeten dat de aarde rond was…”

  Milouska’s tip voor de nieuwe kandidaten is:

  “Geniet! Het is zo snel voorbij.” 

   

  Nu maar eens zien wie de mol van dit jaar blijkt te zijn.

  p.s. Willem Wever ziet er wel heel verdacht uit…

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.