• Brak? Koffie!

  Rubriek: Waan van de Dag

  Goeiemorgen, weekendje carnaval gevierd en nu een kater? Koffie helpt niet!

  Ja, je voelt je nu brak maar moet toch weer aan het werk. Grijp maar snel een bakkie troost om je zere kop te troosten. Alleen: het helpt niet echt. Je denkt misschien van wel, maar die cafeïne heeft bar weinig te maken met het verwerken van alcohol. 

  Nu we toch bezig zijn, hier zijn nog een paar andere feiten en fabels over dat bruine drankje. Lees maar even, dan hoef je de komende vijf minuten even niet te werken!

  Van cafeïne droog je uit

  Mooi fabeltje dat je wel vaker hoort. Koffie werkt inderdaad diuretisch, waardoor je vaker moet plassen. Maar je neemt het ook gewoon tot je in de vorm van koffie, en dat is toch bijna alleen maar water.

  Ik ben zo verslaafd aan koffie!

  Nee, dat ben je niet. Cafeïne is niet verslavend. Toegegeven, misschien heb je een dagje wat rillingen of een beetje hoofdpijn, maar dat zijn toch wel écht de enige ontwenningsverschijnselen.

  Van die slappe filterkoffie krijg ik geen boost hoor.

  Wel, dat krijg je wel. Misschien smaakt filterkoffie minder 'sterk' dan een shotje espresso, er zit toch echt vier keer meer cafeïne in een kop filterkoffie dan in je dopje espresso. 

  Waarom moet ik naar de wc van koffie?

  Ja, die aandrang na je eerste kopje koffie. Iedereen kent het, maar wetenschappelijk is er weinig bewijs voor. Het zit waarschijnlijk allemaal tussen je oren. De enige verklaring zou kunnen zijn dat koffie vaak het eerste is dat je in je maag giet 's ochtends waardoor je spijsvertering weer op gang komt.

  En als je nou allemaal koffiedik over hebt, maak er dan zeep van:

  Meer van dit soort interessante weetjes om je van het werk te houden? Kijk dan even hier!

Gerelateerd

Floortje-naar-het-einde-van-de-wereld

Stem nu: Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Vanaf dit moment kan Nederland weer stemmen op zijn of haar favoriete (BNNVARA) programma, acteur, actrice, presentator en presentatrice.

matthijs

Matthijs verkort seizoen DWDD

Hij zal het programma in het vervolg telkens zes maanden per jaar presenteren.

Mandela Zoetermeer

De meest lelijke objecten vernoemd naar Nelson Mandela

Mandela moet natuurlijk vereeuwigd worden, maar sommige eerbetonen komen niet al te goed uit de verf...