• Met BN'ers in de kroeg

  Rubriek: Klassiekertjes , Lachen , Throwback

  Breng bekende Nederlanders in een virtueel cafe en je krijgt de leukste gesprekken: Café de Wereld zag het allemaal.

  Wie had er óóit gedacht dat een animatieserie zo'n succes zou zijn onder volwassenen? Café de Wereld kreeg het voor elkaar. Door verschillende bekende Nederlanders samen te laten komen in een virtueel café ontstonden discussies onder de bezoekers. Zo gaat het in 'normale' kroegen ook, het lijkt alsof bijna iedereen dat is vergeten: de telefoon lijkt tegenwoordig belangrijker.

  De serie zag het levenslicht in het programma VARA Laat.

  Daarin werd door Dolf Jansen en Claudia de Breij op een humoristische wijze teruggekeken op de actualiteiten van die dag, Dit programma werd later ‘Vara Live’, zoals de naam al verklapt: het programma werd sindsdien live opgenomen.

  Vanaf eind 2005 werd Cafe de Wereld een vast onderdeel van De Wereld Draait Door. In 2007 werd besloten te stoppen met het item. In totaal zijn er meer dan 400 afleveringen gemaakt.

  In het meest bekeken fragment zongen onder andere Gerard Joling, Johan Cruijff én Louis van Gaal een WK lied:

  Nóg meer van Café de Wereld zie je hier! Kun je maar geen genoeg krijgen van oudere fragmenten? Dan kun je hier véél meer zien! 

Gerelateerd

emilio-guzman-dyslectie-header

Emilio Guzman | Dyslexie

Emilio is soms bang dat hij dom overkomt, ondanks zijn dyslexie. Bijvoorbeeld als hij zijn cabaretstukken schrijft...

emilio-guzman-zo-ben-ik-nou-eenmaal-header

Emilio Guzman | Zo ben ik nou eenmaal

Emilio heeft een gloeiende hekel aan de zin 'Zo ben ik nou eenmaal'. Toch stelt hij zichzelf maar eens goed voor aan het publiek, want 'zo is hij'.

emilio-guzman-ouderenzorg-header

Emilio Guzman | Ouderenzorg

Elke dag leest Emilio wel ergens in de krant dat er weer wordt bezuinigd, bijvoorbeeld op de ouderenzorg. Maar dat komt hem nou net niet zo goed uit.