• De allerslechtsebeste carnavalsnummers van 2017!

  Rubriek: Waan van de Dag , Muziek

  Maar goed, goed slecht is ook niet slecht toch?

  Elk jaar proberen artiesten van divers pluimage dé carnavalskraker van dat jaar te maken. De teksten zijn vaak van een dergelijk laag niveau dat bij sommige mensen de oren spontaan gaan bloeden. Andere mensen vinden het helemaal te gek om alle serieusheid even helemaal los te laten. En als je dan genoeg alcoholische versnaperingen genuttigd hebt, dan is vooral het gehalte hoempapa nog van enig belang of je de polonaise inzet. Welke nummers ga je zeker horen?

  De allerslechtsebeste carnavalskrakers van 2017

  1. Rob Van Daal - Oh Sylvana

  Veruit de meest controversiële van alle carnavalskrakers dit seizoen mag natuurlijk niet ontbreken: het nummer van Rob Van Daal over Sylvana Simons. De tekst is nog tot daar aan toe, maar iemand maakte een nieuwe videoclip waarin Sylvana Simons aan een boom werd opgeknoopt. Toen de mediahype was geboren, ontkende Rob dat het nummer over Sylvana Simons ging. Maar uiteindelijk vertelde hij dat hij gedwongen was door zijn manager. Hij voegde eraan toe dat hij het liedje nog steeds komt zingen als hij geboekt wordt.

  2. Puur Toeval - Daar gaan we met z'n allen

  Muzikaal is het natuurlijk helemaal niks, maar aangezien het tempo van de muziek zo hoog ligt, hoor je haast niet dat de zanger slechts 3 noten raakt. Verder heeft het nummer alle klassieke carnavalselementen: een accordeon, een tekst over drinken en feesten en een onvervalst zuidelijk accent.

  3. Edrie - Tam Tam

  Een iets moderner nummer waarin een obscure DJ de alweer haast vergeten muziekstroming 'Jumpstyle' nieuw leven inblaast. Ook hier zijn klassieke elementen van de carnavalsbeleving te ontwaren, zoals een paar ongemakkelijke vrienden die moesten langskomen voor de opnames van de videoclip en een tekst over vrouwen die enkel dienen als lustobject.

  4. Lamme Frans - FEEST!

  Rob Janssen timmert sinds 2013 aan de weg onder het pseudoniem 'Lamme Frans'. De AVROTROS DJ tilt het verheerlijken van een verlammende alcoholverslaving tot nieuwe hoogtes met zijn nieuwe single 'FEEST!'. Wat wel gezegd mag worden: de kwaliteit van de videoclip is een stuk hoger dan bij de meeste concurrenten die strijden om de titel 'carnavalskraker 2017'.

  5. Snollebollekes - Springen Nondeju

  Ook achter dit pseudoniem schuilt een mediapersoonlijkheid, genaamd Rob: Rob Kemps, die voor het eerst te zien was jaren geleden bij 101TV. Snollebollekes scoorde een kneiter van een hit in 2014 met 'Vrouwkes' en ook dit jaar heeft Snollebollekes een nieuwe single. Ook hier weer harde dance-elementen en een professionele videoclip.

  6. Veul Gere  - Liever schuin erin dan recht d'r neffe

  De groep die elke jaar de seksuele allusie naar een nieuwe dieptepunt trekt is Veul Gere. Eerder hadden ze het over het 'inparkeren bij de buurvrouw' en dit jaar over de seksuele metafoor die zij in het biljarspel zien. Subtiliteit is een blanco pagina in het woordenboek van deze heren. Let ook op de 'blonde' barvrouw.

  7. Vieze Jack - Brandweerman Jack

  Vieze Jack, dit ranzige persiflage dat in ieder geval geen enkele poging doet om zijn teksten te verbloemen met ingewikkelde metaforen. Hij heeft voor 2017 ook een goeie zangeres ingehuurd die lekker meedoet aan deze ongein. Ook hier weer een professionele videoclip die elke beeldspraak in het nummer grafisch uitbeeldt.

  Het is elk jaar weer spannend welk nummer het het beste zal doen op de verschillende feestjes. Wel adviseren wij om het bloedalcoholgehalte op peil te houden als je langer dan 10 minuten blootgesteld zal worden aan deze lachwekkende muzikale terreur.

  Is dit soort muziek niet helemaal je ding? We plaatsen ook een hoop nummers die wel op de radio gedraaid worden.

Gerelateerd

cigarettesaftersex

Giels Lekkere Track

Relax-momentje: zwoele gitaren en de romantische sound van Cigarettes After Sex.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

teske

Giels Lekkere Track

YouTuber becomes singer: de droom van Teske de Schepper is uitgekomen!