Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De beste Moederdagtips voor een ontbijt op bed

13-05-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
breakfast-in-bed-1158270_1281
Zondag is het weer zo ver! De kinderen hebben weer iets in elkaar geknutseld en de vaders hebben een mooi cadeautje gekocht. Nu mist alleen nog het ontbijt op bed voor een complete Moederdag. Met gewoon een beschuitje met aardbeien en een verse jus kan je niet altijd wegkomen. Met deze vier tips kan je je moeder eens echt in het zonnetje zetten:
1. Roerei op toast
2. Bananenpannenkoeken
3. Wentelteefjes
4. Smoothie

1. Roerei op toast

Roerei
Een ei maakt iedereen blij. Een perfect roerei al helemaal. Het perfecte roerei is smeuïg en zacht en wordt bereid in een steelpan (geen koekenpan!). Dit recept is hierop gebaseerd.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 2 eieren
- 30 gram boter
- peper
- zout
Breek de eieren in de pan en voeg de boter toe. Roer met een pollepel tot het mengsel egaal is. Doe ondertussen twee boterhammen in de broodrooster. Als het ei-mengsel gaat stollen moet je de pan even van het vuur halen. Zet de pan daarna terug op het vuur en blijf goed roeren tot het mengsel dik wordt. Zodra het mengsel dik genoeg is, haal je de pan van het vuur en breng je het op smaak met peper en zout.
Serveer het roerei op toast. Bij het ei kan je gerookte zalm met bieslook serveren (50gr zalm per persoon en een handje vol bieslook) of twee plakjes krokant gebakken bacon.

2. Bananenpannenkoeken met blauwe bessen

Bananenpannenkoek
Bananenpannenkoeken zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond. Het perfecte ontbijt voor de gezonde zoetekauw, en met dit recept  is ook nog makkelijk te maken.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 ei
- 1 banaan
- 1tl bakpoeder.
- blauwe bessen
Breek het ei en prak de banaan met een vork. Dit is even wat werk dus als je een keukenmachine hebt kan je daar ook alles in gooien. Voeg het bakpoeder toe en meng het nog even door elkaar. Verhit vervolgens een klontje boter in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten bruin. Zorg dat je ze klein houdt want dan kan je ze makkelijker omdraaien. De pannenkoek is door de banaan al zoet van zichzelf maar je kan er agave siroop, kaneel of blauwe bessen op doen om het nog lekkerder te maken.
Als jouw moeder wel een zoetekauw is maar niet per se gezond hoeft te eten, probeer dan dit recept voor American Apple Pancakes.

3. Wentelteefjes

Wentelteefjes
De liefde van een moeder gaat door de maag. Laat haar genieten van eigengemaakte wentelteefjes, waarbij ze gegarandeerd haar vingers aflikt.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 eieren
- 250ml melk
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels bruine suiker of rietsuiker
- 70 gram boter
- 10 sneetjes (oud) wit brood
Klop in een diep bord de eieren los. Roer vervolgens met een vork de melk en de suiker door het eimengsel heen, totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de sneetjes brood door het mengsel heen zodat het goed doordrenkt is. Stapel de sneetjes brood op elkaar en giet wat je van het mengsel overhoudt over de sneetjes heen. Als je het 5 minuutjes laat staan zo, krijg je de lekkerste wentelteefjes.
Ondertussen verhit je een koekenpan met een beetje boter. Als de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur en leg je om de beurt een sneetje erin. Druk ze ongeveer 3 seconden stevig aan en draai hem dan gelijk om. Plaats daarna de pan terug op het vuur en bak beide kanten ongeveer een minuut terwijl je de wentelteefjes een paar keer omdraait. Afhankelijk van wat jouw moeder het lekkerst vindt, kan je de wentelteefjes serveren met chocoladesaus (of Nutella bijvoorbeeld), fruit of poedersuiker. Hier vind je nog meer recepten en serveertips voor wentelteefjes.

4. Smoothie

Smoothie
Niet elke moeder houdt van een zwaar ontbijt met pannenkoeken of een roerei. Dan kan je ook een lekkere smoothie maken. Hier kan je eindeloos veel recepten vinden voor een lekkere smoothie, maar deze lijkt ons het lekkerst.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 2 bananen
- 10 aardbeien
- 150 ml sinaasappelsap
- 100-200 ml Griekse Yoghurt
Snij het fruit in stukjes en pers twee/drie sinaasappels uit. Voeg alle ingrediënten samen in de blender en meng tot een mooi, glad geheel.
Nog opzoek naar een muziekje voor tijdens het ontbijt? Luister dan naar Kinderen voor Kinderen of kijk hier naar de odes voor Moederdag van de Wereld Draait Door.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!