• Even lief zijn voor de planeet

  Rubriek: Informatief , Werelds

  Het is Internationale Dag van de Natuurbescherming. Denk dus even wat beter na wat je met je plastic bekertje doet, ja!?

  Dat kan helemaal niet zoveel kwaad. Onze wereldbol heeft al genoeg te verduren met de mens als bewoner, dus zet zeker op deze 28ste juli even je groenste beentje voor. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van plastic en het opruimen van zwerfafval...

  Hoe? Groen Licht legt het nog een keertje uit:

  Maar je kan ook bij de dagelijkse boodschappen al een wereld van verschil maken.

  Want lekker hoor, al dat tropisch fruit, maar hoe komt dat eigenlijk in ons kikkerlandje terecht? 

  En er valt genoeg natuur te beschermen in Nederland. Bij de Biesbosch ligt bijvoorbeeld een nieuw natuurgebied, en in Brabant helpen ecoducten dieren om zonder kleerscheuren drukke wegen over te steken.

  Vroege Vogels nam een kijkje:  En soms, héél soms kan het ook allemaal even nét iets te ver gaan met de liefde voor het milieu, dierenwelzijn en biologisch eten.

  Sara Kroos trok het in ieder geval even niet meer.  Is het je ooit opgevallen dat we een paar erg, eh... "natuurlijke" presentatoren hebben? Bekijk ze hier. En na de zomer keert Groen Licht terug met een tweede seizoen. Kijk ondertussen even de oude afleveringen terug! Vroege Vogels hoor je elke zondag tussen 7 en 10 uur 's ochtends op NPO radio 1. Eind september begint ook op tv een nieuw seizoen van Vroege Vogels op NPO 2.

Gerelateerd

rob-trip-header

Rob Trip Advisor: eerste hulp bij vakantiestress!

Stel jouw vraag en krijg een deskundig antwoord van Rob Trip himself.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

246.w440.d41b9ca.62b8ea8

Gerrit Jan Zwertbroek

Van linkse radiomaker tot rechtse monnik: geen verhaal is zo vreemd als dat van VARA- oprichter Gerrit Jan Zwertbroek.