• Pas op: het is vrijdag de 13e!

  Rubriek: Informatief , Waan van de Dag

  Het is vandaag vrijdag de 13e. Oftewel, ramen en deuren dicht en terug je bed in!

  Bijgeloof, onzin of aanstellerij, zullen veel mensen zeggen. Er is dan ook geen enkel bewijs dat op deze dag meer ongelukken gebeuren dan op andere dagen. Toch was het voor sommige mensen beter geweest als ze op deze dag veilig thuis waren gebleven.

  Vrijdag 13 oktober 1972

  De passagiers van een vliegtuig hadden op zijn zachtst gezegd een pechdag toen hun toestel crashte in het Andesgebergte. De overlevende passagiers, onder wie leden van een rugbyteam uit Uruguay, moesten om in leven te blijven hun dode medepassagiers opeten, en werden zo gedwongen tot kannibalisme. Pech dat ze hun vlucht niet hadden gemist.

  Kannibalisme

  Vrijdag 13 september 1996

  Dit is de dag dat rapper Tupac Shakur overlijdt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Hij werd een week daarvoor neergeschoten in de streets van L.A. dus het was beter als hij in zijn huis was gebleven. De moraal van het verhaal is dat je de week voor vrijdag de 13e ook beter zo min mogelijk risico kunt nemen.

  Tupac

  Vrijdag 13 augustus 2004

  Een man in Roemenië wilde het goed doen en geen enkel risico nemen op deze dag. Bang als hij was voor een ongeluk bleef hij -  heel verstandig – veilig thuis. Tenminste, dat dacht hij. De man werd daar gestoken door een uiterst giftige wesp en overleed in zijn bed. Je bent nergens veilig op vrijdag de 13e. Had hij zich nou maar wat beter voorbereid.

  Wesp

  Vrijdag 13 januari 2012

  Je bent in een opperbest humeur want je vaart immers voor de prachtige kust van Isola del Giglio in de Tyrreense Zee, je bent met pensioen (of gewoon met vakantie) en dan ook nog eens op een enorm luxueus cruiseschip, genaamd de Costa Concordia. Het leven lacht je toe. Totdat je ineens beseft dat het vrijdag de 13e is. Uit het niets krijgt de kapitein de kolder in zijn kop, waardoor hij het schip op de rotsen vaart. De boot slaat lek en kapseist. En jij bent ineens niet meer op vakantie, maar in de aap gelogeerd.

  Costa Concordia

  Vrijdag 13 februari 2015

  Een leraar en twee leerlingen van een middelbare school in Beverwijk hadden zich beter ziek kunnen melden op deze dag, want ze eindigden alle drie in het ziekenhuis door toedoen van een lekkend vat met zoutzuur. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland stond het vat in een gebouwtje naast de school. Het zoutzuur lekte uit het vat waardoor de dampen vrij waren gekomen en werden ingeademd door het onfortuinlijke drietal. 

  Zoutzuur

  Meer weten over vrijdag de 13e? Alessio Tilocca zocht uit wat de meest voorkomende pechgevallen op vrijdag de 13e zijn. Hij vertelde daar alles over bij Giel!

  Naast vrijdag de 13e zijn er nog meer zaken die ongeluk brengen. Welke dat zijn? Dat lees je hier.

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.