Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

DWDD top 5: Deze spion ontsnapte uit een concentratiekamp

29-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
feyenoorddwdd
Dít heb je gemist deze week:

Wordt Feyenoord kampioen?

Eindelijk! Feyenoord wordt kampioen. Het moet wel heel raar lopen willen de Rotterdammers de titel aan hun neus voorbij zien gaan. Het is alweer achttien jaar geleden dat de Coolsingel vol stond met een juichende mensenzee wegens het landskampioenschap. Aan tafel daarom twee generaties: zij die het ooit meemaakten en zij die het mee gaan maken: Feyenoord kampioen. Met: Sam van der Heide, Erik en Rik Dorst en Frank Vijg.

Hardloopevenement ter ere van Johan Cruyff

Afgelopen week zou de legende Johan Cruyff 70 jaar geworden zijn. Reden voor Ajax en de Cruyff Foundation om in samenwerking met Le Champion een uniek hardloopevenement te organiseren: de Cruyff Foundation 14K Run. De Cruyff Foundation 14K Run start in het Olympisch Stadion. Via een route van 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff eindigt de run bij de Amsterdam ArenA. Aan tafel veertien deelnemers!

De Spion van Oranje die ontsnapte uit een concentratiekamp

Eén van de helden van de Tweede Wereldoorlog is Bram Grisnigt. In het boek ‘Spion van Oranje’ vertelt de nu 94-jarige Grisnigt zijn opzienbarende verhaal. Hij vluchtte uit Nederland, belandde via drie continenten in Engeland, vanwaar hij weer gedropt werd in ons land. Als piepjonge spion welteverstaan. Hij werd gepakt, verbleef in verschillende concentratiekampen, maar wist uiteindelijk tijdens één van de vreselijke Duitse dodenmarsen te ontsnappen. Bram Grisnigt zit aan tafel met journalist Bram de Graaf, die zijn verhaal optekende.  

Decolletéportemonnee en quinoakut

Negenhonderdnegenennegentig zijn het er. De nieuwe woorden die zullen worden toegevoegd aan de Dikke van Dale. Uitgekozen en officieel toegelaten tot de Nederlandse taal. We praten over de nieuwe woorden met Ton den Boon, hoofdredacteur van de Van Dale en met woordenverzamelaar Ronald Snijders.

Welke beloftes maakte Trump waar?

Aanstaande zaterdag is Donald Trump 100 dagen president. Volgens de traditie wordt met deze symbolische mijlpaal dan de eerste balans opgemaakt. Welke beloften heeft hij waargemaakt? Aan tafel: Twan Huys.
Meer DWDD? Klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!