• DWDD University: Evolutie

  Rubriek: DWDD , Informatief

  Waarom zijn we bang voor slangen en zit onze neus boven onze mond? Freek Vonk geeft college!

  Op 9 december 2016 was het de beurt aan bioloog Freek Vonk om ons voor de tweede keer college te geven in DWDD University. Waarom zijn we bang voor slangen? Waarom zit onze neus boven onze mond? En hoe kan het dat baby’s zich zo goed aan een waslijn vast kunnen houden? Freek vertelt ons alles over de Evolutie! Vanuit zijn biologielokaal neemt hij ons mee op een reis door de tijd met prachtige beelden, levende en opgezette dieren én zeldzame fossielen.

  Evolutie

  Bizarre manieren van voortplanting, survival of the fittest en overlevingsstrategieën. Het komt aan bod! Freek: “Ik ben al van kinds af aan gefascineerd door hoe dieren op hun eigen en unieke manier zijn aangepast aan het leven op onze planeet. De wereld om ons heen is mooi, de diversiteit aan dieren is adembenemend. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. In dit college gaan we een prachtige reis door de tijd maken. ”  

  Voorbeschouwing

  DWDD University: Evolutie door Freek Vonk zag je vrijdag 9 december om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling zie je op 8 januari 2017 om 11.25 uur op NPO 3.

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

246.w440.d41b9ca.62b8ea8

Gerrit Jan Zwertbroek

Van linkse radiomaker tot rechtse monnik: geen verhaal is zo vreemd als dat van VARA- oprichter Gerrit Jan Zwertbroek.

bureausport

Het ondergeschoven kindje: vrouwensport

Frank Evenblij & Erik Dijkstra pluizen de vooroordelen over vrouwensport uit in een gloednieuwe serie van Bureau Sport.