• Een oude serie keert terug bij de VARA

  Rubriek: Klassiekertjes , VARiA , Series , Cold Feet

  Een Britse serie over een groep dertigers in Manchester. Adam, Rachel, Pete Jenny... weet jij het al?

  Het gaat natuurlijk om 'Cold Feet' een Britse komische serie over het leven van een zestal dertigers die Manchester onveilig maken. Van 1997 tot en met 2003 zond de VARA deze serie uit.

  Leuke feitjes

  Vanaf het derde seizoen werden alle zes hoofdrollen evenveel betaald. Daarvoor werden Adam (James Nesbitt) en Rachel (Helen Baxendale) meer betaald omdat ze volgens de producer bekendere acteurs waren dan de rest van de cast.

  Schrijver Mike Bullen hield zich aan het adagium dat werk 90% transpiratie en 10% inspiratie is en produceerde, ongeacht de kwaliteit, 10 pagina's script per werkdag. De derde versie van het script werd naar productie gestuurd als 'eerste versie'.

  De eerste Britse recensies in 1997 waren verschrikkelijk met zinsnedes als "het meest deprimerende wat ik ooit heb gezien" en twee recensenten wensden hoofdrolspeler Adam dood na het zien van de eerste aflevering.

  De eerste aflevering

  Een scene uit de eerste aflevering waarin Adam Rachel voor het eerst ontmoet.

  Groot nieuws

  Het nieuwe seizoen van Cold Feet komt na 13 jaar op de buis! De dertigers zijn nu veertigers geworden en er is een hoop veranderd voor de wildebrassen, die nu slimmere keuzes willen maken in hun leven. En Rachel doet niet meer mee. Nog een verrassing: de opnames voor seizoen 7 beginnen maart 2017.

  Meer lezen over de drama series van de VARA? Kijk dan hier.

Gerelateerd

erikdijkstrapixels

HOERA! Erik Dijkstra is jarig!

Weet je nog die keer dat hij Michael Boogerd voorbij fietste?

KLEM_Leader_WIP_Impression

Win de DVD van het eerste seizoen van KLEM!

Wat je moet doen? Dat lees je hieronder!

varaleids

Het beste cabaret van 2017

Zó zag de finale van het VARA Leids Cabaret Festival eruit!