• Floortjes kilometerstand

  Rubriek: Informatief , Floortje Naar Het Einde Van De Wereld , Werelds

  Hoeveel kilometers heeft onze wereldreiziger in de afgelopen seizoenen afgelegd?

  Vorige week is het vierde seizoen van 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld' van start gegaan! In de eerste aflevering reisde Floortje af naar een van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Dit is een geïsoleerde uithoek in de Noordelijke IJszee waar amper mensen wonen. De reis hier naartoe was Floortjes langste reis ooit! Voor ons reden genoeg om even te kijken hoeveel kilometers deze wereldvrouw in de seizoenen hiervoor heeft afgelegd.

  Kilometerstand

  Elk seizoen weer reist Floortje af naar de vérste uithoeken op aarde om te ervaren hoe het is om op zo'n ongewone, idyllische plek te leven. Na drie seizoenen heeft Floortje wel de nodige wereldwijde kilometers gemaakt! Na een optelsom van alle kilometers uit alle afleveringen kwamen wij tot de conclusie dat deze globetrotter 501109,1 kilometers met haar programma heeft afgelegd. Hoeveel?! 501109,1 KILOMETER! Ter land, ter zee, maar vooral door de lucht! Deze kolossale hoeveelheid staat gelijk aan 12,5 rondjes om de aarde of 1,3 keer de afstand naar de maan. Floortje legde de kilometers onder andere af met het vliegtuig, de auto, maar ook op een rendier. En dat ziet er ongeveer zo uit:

  Op nomadische manier rondtrekken

  Het is natuurlijk ook niet zo gek dat Floortje zoveel kilometers aflegt als je naar de uithoeken van de wereld reist, ook al zijn de vervoersmiddelen soms wat bijzonder. Wij hebben al haar vele kilometers ook per vervoersmiddel uitgerekend. En dat is niet mis! Wist jij bijvoorbeeld al dat Floortje meer per boot heeft gereisd dan met de auto?

  Meer van deze kilometers zien?

  Vanavond, 26 februari, is de tweede aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld! Waar gaat de reis deze keer heen? Onze avonturier zet koers naar de diepe binnenlanden van het zeer arme Afrikaanse Guinee. Hier bezoekt ze de Franse dierenarts Christelle om te zien hoe het is om op deze bijzondere plek in een wel heel bijzonder 'huis' te leven. Christelle runt een opvangcentrum voor chimpansees.

  Kijk vanavond om 21.25 uur op NPO 1 naar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld!

Gerelateerd

meditation-girl3

Mediteren kun je leren

Ben je net weer terug van vakantie en wil je dat zen-gevoel nog even vast kunnen houden?

nieuwe apps augustus VARA

De beste apps waar je nog nooit van hebt gehoord

Het is tijd voor iets nieuws op je telefoon, want er is nog zoveel te ontdekken in de appstore!

cabaret

Een week vol cabaret

Ben je vaak tot laat wakker of kun je 's avonds laat even een keertje niet in slaap vallen? Dan hebben wij iets moois voor je.