• Floortjes kilometerstand

  Rubriek: Informatief , Floortje Naar Het Einde Van De Wereld , Werelds

  Hoeveel kilometers heeft onze wereldreiziger in de afgelopen seizoenen afgelegd?

  Vorige week is het vierde seizoen van 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld' van start gegaan! In de eerste aflevering reisde Floortje af naar een van de meest afgelegen plekken van het Russische Siberië: het eiland Wrangel. Dit is een geïsoleerde uithoek in de Noordelijke IJszee waar amper mensen wonen. De reis hier naartoe was Floortjes langste reis ooit! Voor ons reden genoeg om even te kijken hoeveel kilometers deze wereldvrouw in de seizoenen hiervoor heeft afgelegd.

  Kilometerstand

  Elk seizoen weer reist Floortje af naar de vérste uithoeken op aarde om te ervaren hoe het is om op zo'n ongewone, idyllische plek te leven. Na drie seizoenen heeft Floortje wel de nodige wereldwijde kilometers gemaakt! Na een optelsom van alle kilometers uit alle afleveringen kwamen wij tot de conclusie dat deze globetrotter 501109,1 kilometers met haar programma heeft afgelegd. Hoeveel?! 501109,1 KILOMETER! Ter land, ter zee, maar vooral door de lucht! Deze kolossale hoeveelheid staat gelijk aan 12,5 rondjes om de aarde of 1,3 keer de afstand naar de maan. Floortje legde de kilometers onder andere af met het vliegtuig, de auto, maar ook op een rendier. En dat ziet er ongeveer zo uit:

  Op nomadische manier rondtrekken

  Het is natuurlijk ook niet zo gek dat Floortje zoveel kilometers aflegt als je naar de uithoeken van de wereld reist, ook al zijn de vervoersmiddelen soms wat bijzonder. Wij hebben al haar vele kilometers ook per vervoersmiddel uitgerekend. En dat is niet mis! Wist jij bijvoorbeeld al dat Floortje meer per boot heeft gereisd dan met de auto?

  Meer van deze kilometers zien?

  Vanavond, 26 februari, is de tweede aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld! Waar gaat de reis deze keer heen? Onze avonturier zet koers naar de diepe binnenlanden van het zeer arme Afrikaanse Guinee. Hier bezoekt ze de Franse dierenarts Christelle om te zien hoe het is om op deze bijzondere plek in een wel heel bijzonder 'huis' te leven. Christelle runt een opvangcentrum voor chimpansees.

  Kijk vanavond om 21.25 uur op NPO 1 naar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld!

Gerelateerd

Zomertijd nieuwe site

De zin en de onzin van de zomertijd

Sinds 1977 hebben we in Nederland een zomer- en een wintertijd. Maar waarom ook alweer? En is het wel zo handig?

planet-581239_1280

Een uur in het donker voor de wereld

Zaterdag 25 maart is het tijd voor Earth Hour: de hele wereld dooft haar lichten één uur om de aarde te redden.

twente

Het laatste jaar van FC Twente

Wij spraken Erik Dijkstra over de documentaire en zijn club: "Ik ben nu iemand van de tribune en niet meer de perstribune."