• Groen Licht | What's on Your Plate?

  Rubriek: Informatief , Groen Licht , Groen

  In een speciale uitzending van Groen Licht wordt ingegaan op de vraag: is er wel genoeg voedsel voor zoveel mensen?

  In deze uitzending van Groen Licht wordt de Duitse documentaire '10 Billion - What's on Your Plate?' van Valentin Thurn laten zien.

  What's on Your Plate?

  Deze vraag staat centraal in de documentaire en is ontstaan uit de verwachting dat de wereldbevolking in 2050 zal toenemen tot tien miljard mensen. Dat zijn heel veel monden om te voeden! Maar zal er tegen die tijd nog wel genoeg voedsel voor zoveel mensen zijn? In de documentaire van Valentin Thurn wordt gezocht naar oplossingen voor de toekomst en wordt met een analytische blik gekeken naar de wereldwijde productie en distributie van levensmiddelen. 

  Meer mensen, minder voedsel

  De FAO (Food and Agriculture Organization) verwacht een enorme stijging van de wereldbevolking in de komende 30 jaar. Deze groei zal volgens de organisatie vooral plaatsvinden in ontwikkelingslanden. Ook verwacht FAO dat de welvaart in opkomende economieën, zoals India en China, verder zal toenemen en daardoor hier de vlees- en zuivelconsumptie ook zal stijgen. Dat heeft dan weer extra druk op de algemene voedselbeschikbaarheid en problemen in het klimaat als gevolg. Verder zal door de stijging van de vraag naar voedsel tegelijk de prijs ook flink toenemen. En dat willen wij toch niet? Nee. Dus wat kun jij hieraan doen en heeft het zin om zelf iets te doen?

  Groen Licht zoekt het voor je uit!

  Het nieuwe vlees eten

  Leven zonder zuivel?

  Vegetariër: heeft dat zin?

  Kijk als je nog meer van dit soort tips wil of gewoon meer over dit onderwerp wil weten naar de speciale uitzending van Groen Licht op 2 januari 2017 om 19.20 uur op NPO 2! 

  Meer van Groen Licht? Neem dan hier een kijkje.

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

246.w440.d41b9ca.62b8ea8

Gerrit Jan Zwertbroek

Van linkse radiomaker tot rechtse monnik: geen verhaal is zo vreemd als dat van VARA- oprichter Gerrit Jan Zwertbroek.

bureausport

Het ondergeschoven kindje: vrouwensport

Frank Evenblij & Erik Dijkstra pluizen de vooroordelen over vrouwensport uit in een gloednieuwe serie van Bureau Sport.