• Het is lente! Toch?

  Rubriek: Informatief , Waan van de Dag

  Want wanneer begint de lente nou precies?

  20 maart, 21 maart... De meningen zijn nogal verdeeld. Want wanneer begint de lente nou precies? Daar zijn afspraken over gemaakt. Spoiler: de komende decennia begint de lente altijd op 20 maart. Maar waarom nou precies die datum? 

  Astronomische lente

  Astronomisch gezien begint de lente als de dag en nacht even lang zijn. In de winter duurt de nacht langer, in de zomer duurt de dag langer. Het punt van de wisseling, waarop de zon door het lentepunt gaat, is dus officieel het begin van de lente. Op het noordelijk halfrond valt die 'lentenachtevening' op of rond 21 maart. De komende decennia ligt dat punt op 20 maart. Dus voilá, daar heb je het antwoord: de lente begint dit jaar op 20 maart! Verwarrend: de zomer begint dit jaar dan wel weer op 21 juni. 

  Meteorologische lente

  Tsja, die astronomische lente houden we dus aan. Maar: er is nog een begin van de lente! Namelijk de meteorologische lente. Die is wat makkelijker te bepalen: die begint namelijk altijd op 1 maart. Eigenlijk is het dus al een tijdje lente ;) 

  Hoe dan ook; het begint aardig lente-weer te worden! En dan kunnen we ook weer van deze taferelen genieten:  

Gerelateerd

Floortje-naar-het-einde-van-de-wereld

Stem nu: Gouden Televizier-Ring Gala 2017

Vanaf dit moment kan Nederland weer stemmen op zijn of haar favoriete (BNNVARA) programma, acteur, actrice, presentator en presentatrice.

matthijs

Matthijs verkort seizoen DWDD

Hij zal het programma in het vervolg telkens zes maanden per jaar presenteren.

meditation-girl3

Mediteren kun je leren

Ben je net weer terug van vakantie en wil je dat zen-gevoel nog even vast kunnen houden?