• Het is warme truiendag

  Rubriek: Groen , Groen Licht , Informatief

  Doe de kachel uit (of zet hem laag) en trek je dikste trui aan, want het is vandaag warme truiendag!

  Warme truiendag? Inderdaad. Deze dag is in het leven geroepen door Klimaatverbond Nederland om energieverspilling tegen te gaan. Vandaag wordt iedereen opgeroepen de thermostaat minimaal één graad lager te zetten en lekker warme kleding aan te trekken. Per graad bespaar je immers 6% energie en dus ook 6% CO2. En dat is weer goed voor het milieu! 

  Welke trui is het beste?

  Zeker nu het zo koud is buiten, is het heel belangrijk om een goede, warme trui uit te kiezen en te zorgen dat je voeten en je hoofd goed bedekt zijn. Warme kleding zorgt ervoor dat de afgifte van lichaamswarmte langzamer verloopt, waardoor je het dus minder snel koud krijgt. Het is dus van belang dat je op het moment dat het nog warm is warme kleding aantrekt. Anders is het al te laat. Zorg dus voor warme sokken, een muts én een warme trui. Maar wat voor trui is eigenlijk het meest duurzaam? 

  Welke trui is het beste?

  Wol is weliswaar een hernieuwbaar product, want schapen produceren steeds weer nieuwe wol, maar schapen stoten methaangas uit en dat is weer slecht voor het milieu. Polyester is een synthetische stof, die wordt gemaakt van aardolie. Deze olie zal ooit opraken, maar uiteindelijk is de productie van polyester minder vervuilend dan van wol. Groen Licht maakte hier al een overzichtelijke video over:

   

  MEER VAN GROEN LICHT? NEEM DAN HIER EEN KIJKJE.

   

   

   

   

Gerelateerd

lentekleuren_58c7922eac8c3_medium

Het is lente! Toch?

Want wanneer begint de lente nou precies?

floortjetalenpixels

De bijzondere talen van Floortje

Faeroƫrs of Bislama: ooit van gehoord?

pauwtop5pixels

Pauw top 5: Wouter Bos over PvdA-nederlaag

We blikken terug op een turbulente verkiezingsweek.