• Het jaar van de Haan

  Rubriek: Informatief , Throwback

  Gelukkig nieuwjaar, beste Chinederlanders! Want vandaag is het volgens de Chinese maankalender dan ook zover: het is Chinees nieuwjaar!

  Volgens de Chinese dierenriem is dit het jaar van de Haan. Dat is goed nieuws, want hanen worden in de Chinese astrologie beschreven als diepe denkers. Ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Zij kunnen het beste worden omschreven als zonderlingen met vreemde ideeën. Uiterlijk zijn het schitterende figuren, die in de schijnwerpers willen staan. Zij zijn scherpzinnig, georganiseerd, gedetailleerd en uiterst nauwgezet en noemen het kind bij de naam. Ze hebben hoge ambities en die zullen zij ook waarmaken. 

  De VARA is daar zeer content mee, want de haan en de VARA horen bij elkaar. Dus dat belooft veel goeds voor het nieuwe jaar

  Tussen 1975 en 1977 speelde de haan de hoofdrol in het VARA-logo:

  Van 1977 t/m 1983 kwam de haan nog terug in een vernieuwd logo. De haan past goed bij de arbeidersomroep die de VARA van oudsher is. Hij staat voor waakzaamheid. Bekijk deze aflevering van De Strijd om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van De Arbeidersomroep.

  Meer van dit soort artikelen? Kijk eens op deze pagina.

Gerelateerd

lentekleuren_58c7922eac8c3_medium

Het is lente! Toch?

Want wanneer begint de lente nou precies?

floortjetalenpixels

De bijzondere talen van Floortje

Faeroƫrs of Bislama: ooit van gehoord?

pauwtop5pixels

Pauw top 5: Wouter Bos over PvdA-nederlaag

We blikken terug op een turbulente verkiezingsweek.