• Debatteren op z'n Brits!

  Rubriek: Klassiekertjes , Throwback

  Terugblik op het programma met felle discussies over actuele onderwerpen.

  In Het Lagerhuis werd gedebatteerd met een vaste groep mensen, zij behandelden onderwerpen die in de actualiteit waren. De groep moest een doorsnee van de Nederlandse bevolking voorstellen. Paul Witteman zorgde voor de presentatie vanuit de Rode Hoed in Amsterdam. Marcel van Dam was dé vaste gast in het programma. Hij discussieerde elke uitzending met een wisselende gast. Hier deed hij dat met Theo van Gogh, over een gemanipuleerde advertentie waarin drie ministers en premier Kok te zien zijn:

  Het programma trok elke uitzending tussen de 600.000 en 1 miljoen kijkers. Het succes was mede te danken aan Henk Bres, hij kroop in de rol van 'de gewone man'. De voormalig pooier, taxichauffeur én hooligan heeft zijn hart op de tong. Hierdoor won hij de sympathie van de kijkers. In het debat over onze multiculture samenleving liet hij zich niet onbetuigd:

  Op 67-jarige leeftijd besluit Marcel van Dam dat het genoeg is geweest, hij gaat met pensioen. De laatste uitzending van Het Lagerhuis was te zien op 25 januari 2005. Witteman besluit om er ook mee te stoppen. In 2007 krijgt het programma nog een doorstart met Lennart Booij als presentator. Tegenwoordig kunnen middelbare scholen zich opgeven om mee te doen aan 'Op Weg Naar Het Lagerhuis'. Studenten konden zich opgeven om mee te doen aan de debatwedstrijd, de uiteindelijke winnaar werd bekend gemaakt in de grote tv finale:

  Elke donderdag blikken we terug op de beste programma's die de VARA heeft uitgezonden. Klik hier voor een reis door de tijd! 

  Foto: Klaas Fopma

Gerelateerd

Mexican_yoyos

Nostalgisch genieten met rages van toen

Flippo’s, scoubidou touwtjes, Pokémonkaarten en ga zo maar door. Wat verzamelde jij?

Paul en Bart header

Vandaag is het Bart de Graaff-dag!

We gaan terug naar 1997, toen VARA-presentator Paul de Leeuw Bart interviewde over zijn ambities.

ANP-939247

Het is Annie M.G. Schmidt-dag!

Speel de superleuke quiz met weetjes over het werk van Annie M.G. Schmidt.