• Debatteren op z'n Brits!

  Rubriek: Klassiekertjes , Throwback

  Terugblik op het programma met felle discussies over actuele onderwerpen.

  In Het Lagerhuis werd gedebatteerd met een vaste groep mensen, zij behandelden onderwerpen die in de actualiteit waren. De groep moest een doorsnee van de Nederlandse bevolking voorstellen. Paul Witteman zorgde voor de presentatie vanuit de Rode Hoed in Amsterdam. Marcel van Dam was dé vaste gast in het programma. Hij discussieerde elke uitzending met een wisselende gast. Hier deed hij dat met Theo van Gogh, over een gemanipuleerde advertentie waarin drie ministers en premier Kok te zien zijn:

  Het programma trok elke uitzending tussen de 600.000 en 1 miljoen kijkers. Het succes was mede te danken aan Henk Bres, hij kroop in de rol van 'de gewone man'. De voormalig pooier, taxichauffeur én hooligan heeft zijn hart op de tong. Hierdoor won hij de sympathie van de kijkers. In het debat over onze multiculture samenleving liet hij zich niet onbetuigd:

  Op 67-jarige leeftijd besluit Marcel van Dam dat het genoeg is geweest, hij gaat met pensioen. De laatste uitzending van Het Lagerhuis was te zien op 25 januari 2005. Witteman besluit om er ook mee te stoppen. In 2007 krijgt het programma nog een doorstart met Lennart Booij als presentator. Tegenwoordig kunnen middelbare scholen zich opgeven om mee te doen aan 'Op Weg Naar Het Lagerhuis'. Studenten konden zich opgeven om mee te doen aan de debatwedstrijd, de uiteindelijke winnaar werd bekend gemaakt in de grote tv finale:

  Elke donderdag blikken we terug op de beste programma's die de VARA heeft uitgezonden. Klik hier voor een reis door de tijd! 

  Foto: Klaas Fopma

Gerelateerd

erikdijkstrapixels

HOERA! Erik Dijkstra is jarig!

Weet je nog die keer dat hij Michael Boogerd voorbij fietste?

jazusneezus

Ja zuster, nee zuster

Op de 'Dag van de Doktersassistent' blikken we terug op de leukste zuster van Nederland!

VARA_eerste_tv_uitzending

Train je geheugen met deze historische VARA momenten!

In hoeveel stappen vind jij dezelfde historische momenten van de VARA bij elkaar?