• Het zit wel snor in Movember!

  Rubriek: Informatief , Klassiekertjes

  In Movember staat de snor in het middelpunt! Daarom halen wij een paar schitterende snorren bij de VARA uit de oude doos.

  In Movember is de snor het lintje bij het jaarlijks terugkerende evenement dat aandacht vraagt voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. 

  Moustache + november = movember

  Mannen kunnen aan Movember meedoen door hun snor 30 dagen te laten staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel. Wij staan ook een moment stil bij de gezondheid van de man en zetten drie prachtige snorren op een rij. Hiervoor duiken we diep het archief in!

  Midas Dekkers

  Midas, Nederlands bioloog en schrijver, was vanaf 1980 columnist bij het VARA-radioprogramma 'Vroege Vogels'. In 2007 stopte hij na vele mooie jaren bij de VARA.

  Felix Meurders

  Eerder had Felix nog een volle baard en snor, maar tegenwoordig gaat hij als een gladgeschoren gentleman door het leven. Van 1989 tot 2011 presenteerde hij 'Kassa'. Nu is hij nog wekelijks te horen in het programma 'Spijkers met Koppen'. 

  Jan Tromp

  Hoewel Jan Tromp de snorrencompetitie nu lijkt te verliezen, heeft ook deze man lange tijd een volle bos op zijn bovenlip gehad. Tromp werkte van 1976 tot 1983 voor VARA bij zowel radio en televisie en is onder andere bekend van het programma 'Uitgesproken'. 

  Andere bekende dragers van snorren uit de oude doos van VARA zijn onder andere Henk van Dorp, Robert Long en Hans Zoet. 

  Meer uit het archief van de VARA? Kijk dan even naar deze klassiekertjes!

Gerelateerd

lentekleuren_58c7922eac8c3_medium

Het is lente! Toch?

Want wanneer begint de lente nou precies?

floortjetalenpixels

De bijzondere talen van Floortje

Faeroƫrs of Bislama: ooit van gehoord?

pauwtop5pixels

Pauw top 5: Wouter Bos over PvdA-nederlaag

We blikken terug op een turbulente verkiezingsweek.