• Hollands Hoop naar Hollywood!

  Rubriek: Series , Waan van de Dag

  Kijkcijferkanon Hollands Hoop gaat internationaal. De serie krijgt een Amerikaanse remake. 'Het dak gaat er af hier!'

  De Amerikaanse TV-zender A&E gaat een eigen versie maken van Hollands Hoop. Scenarioschrijver Franky Ribbens is de geestelijk vader van de serie. Met zulk groot nieuws werd het de hoogste tijd om hem even een belletje te geven over dit grote nieuws (én natuurlijk over het tweede seizoen van Hollands Hoop in Nederland)!

  A&E maakt de remake van de acht afleveringen samen met de producenten Endemol Shine Studios en Scripted World. Wanneer de Amerikanen de serie op de buis gaan brengen en welke acteurs er in gaan spelen is nog niet bekend. Dat maakt het geluk bij Ribbens natuurlijk niet minder:

  Wat vind je ervan dat Hollands Hoop naar Amerika gaat? 

  "Een groter compliment is bijna niet denkbaar. Reken maar dat het dak er hier af gaat!"

  En hoe is dat zo gekomen?

  "We zijn hier al een tijdje mee bezig, vanaf de script-fase van seizoen één praten we al met 'de Amerikanen'. Dat we nu eindelijk hardop mogen zeggen dat Jim Taylor en Alexander Payne aan boord zijn is erg fijn! Deze grote namen liggen namelijk al een tijdje op het puntje van onze tong."

  En de vraag waar natuurlijk iedereen op zit te wachten: hoe gaat het met het tweede seizoen?

  "De scripts zijn bijna klaar. Dit najaar beginnen we met draaien."

  "We bevinden ons nu nog in pre-productie, zoals dat heet. Het wordt weer een boordevol seizoen! Helaas hebben nogal wat fijne karakters in het eerste seizoen hun hoofd verloren, maar ik beloof dat er veel spannends voor in de plaats komt. Het nieuwe seizoen is waarschijnlijk in het najaar van 2017 te zien op de buis."

  Volg Hollands Hoop overal: op Facebook en Twitter en als de serie weer loopt voor alle extra's via de website van de serie

  Hollands Hoop is een coproductie van de VARA en de NTR. En Hollands Hoop is niet de eerste serie van de VARA die de American Dream gaat beleven. Zo werd eerder ook al 'Overspel' aan de VS verkocht.

  Overspel kreeg in Nederland drie seizoenen en er wordt inmiddels alweer gewerkt aan een opvolger: KLEM

   

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.