• Tulpen uit Amsterdam, rozen uit.... Afrika?

  Rubriek: Informatief , Waan van de Dag , Werelds

  Dagelijks importeert Nederland negen miljoen rozen uit Afrika, waar de temperatuur en de arbeidskosten gunstig zijn om zulke hoeveelheden te kweken.

  Daarnaast krijgen de rozenarbeiders gemiddeld maar 1 euro per dag, wat vier keer te weinig is om van rond te komen, volgens ontwikkelingsorganisatie Hivos. Maar het Nederlandse rozenbedrijf Sher, waar ze in dienst zijn, heeft een Fairtrade keurmerk. Maar wat is dat dan nog waard? Zembla onderzoekt:   Deze aflevering van Zembla is het tweede in de serie Hollandse Handel. In maart van dit jaar onderzocht Zembla al waar subsidies aan worden besteed die Nederlandse ondernemingen in Ethiopië van onze regering ontvangen.  Naar aanleiding van deze uitzending, waaruit bleek dat Heineken in Ethiopië ook zonder subsidie wel was gaan ondernemen, werden kamervragen gesteld én beantwoord. Lees ze hier terug. 

  Lees meer over de besteding van subsidiegelden en Nederlandse ondernemingen in Ethiopië in het extra magazine van Zembla: Hollandse Handel

  Zembla Hollandse Handel II is woensdag 18 mei te zien om 21.15 uur op NPO 2.

  NB. Inmiddels heeft Sher een schriftelijke verklaring geplaatst. Lees hem hier.

Gerelateerd

255.w635.1e78f6c.3912a21

Strijders: Meyer Sluyser

Nederlandse radiocommentator, VARA-kopstuk, journalist en schrijver en socialist in hart en nieren. Een portret van Meyer Sluyser.

rob-trip-header

Rob Trip Advisor: eerste hulp bij vakantiestress!

Stel jouw vraag en krijg een deskundig antwoord van Rob Trip himself.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?