• Enkeltje Mars?

  Rubriek: Informatief , Waan van de Dag

  Klonen, leven op mars en ongeneeslijke ziektes toch genezen, wat kunnen we tegenwoordig nog niet?

  De wetenschap gaat tegenwoordig steeds verder. Zo is er al gekloond, zit Andre Kuipers regelmatig in de ruimte, is er misschien wel leven op Mars, worden de eerste robots al gebruikt en ook op het gebied van genezen van ziektes is er steeds meer mogelijk. Vandaag is het de Werelddag van de Wetenschap die niet alleen in het teken staat van grote meesterbreinen als Albert Einstein, Isaac Newton en Galileo Galilei, maar door de Verenigde Naties ook in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor de wetenschap omdat het zo belangrijk is voor de samenleving. 

  Wetenschap in de woonkamer

  Ook de televisie, het grote scherm dat niet meer uit de woonkamer weg te denken is, kan alleen bestaan door de geniën die dit bedacht hebben. Dankzij deze slimme mensen kunnen wij nu dag in dag uit van film en televisie genieten, steil achteroverslaan van een goede serie en op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen tijdens het journaal. Daar mag best even bij stilgestaan worden. Dat doen we dan ook vandaag, op de Werelddag van de Wetenschap. 

  Groen Licht legt uit hoe we duurzamer televisie kunnen kijken.

  Beauty en brains

  Daarnaast was het gister precies 102 jaar geleden dat de schone Oostenrijks-Amerkaanse actrice én uitvindster Hedy Lamarr werd geboren. Deze femme fatale stond aan de wieg van de moderne communicatietechniek. Zij bedacht een methode waarmee radiocommunicatie ongevoelig werd voor storingen van buitenaf. Hoe dat mogelijk was? Door middel van frequentieverspringing. Een ander spannend weetje over deze vrouw, die in haar leven maar liefst zes echtgenoten heeft versleten, is dat zij in 1933 de eerste vrouw was die naakt in een speelfilm verscheen. Hiermee is zij een mooi voorbeeld van beauty en brains.

  Nielson zong bij Giel ook over 'Beauty and the brains'.

  Meer wetenschap

  Voor de slimmeriken onder ons, van de beginnende uitvinder tot aan de vindingrijke ontdekker: bij de VARA vind je veel meer wetenschap. Bij De Wereld Draait Door word je helemaal bijgepraat over nieuwe uitvinders en wetenschappelijke ontdekkingen. Zo heeft DWDD online een tech-rubriek of kijk de colleges van de DWDD University terug. Ook Zembla maakte ooit een uitzending over het onderwerp, maar dan over de gevaarlijke kant van wetenschap.

  Dat en veel meer interessants vind je bij de VARA!

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.