• One Small Step...

  Rubriek: Informatief , Klassiekertjes

  Op 20 juli was het 47 jaar geleden dat Neil Armstrong de eerste stap op de maan zette. Nederland, nee, de hele wereld keek mee...

  "Een kleine stap voor een mens, een reuzensprong voor de mensheid". Dat zijn de beroemde woorden die Neil Armstrong op 20 juli 1969 de ether in slingerde. Na een reis van vier dagen zetten Neil Armstrong én Buzz Aldrin als eerste mensen ooit een voet op de maan. Na hen volgden nog elf mensen, allen Amerikanen.

  Het laatste stuk naar de maan bleek een reis met nogal wat hobbels.

  De automatische landing dreigde plaats te vinden in een gebied met veel kraters en "rotsblokken zo groot als Volkswagens" aldus de astronauten. Armstrong nam het heft in eigen hand, hij nam de besturing van de maanlander over.

  Zo konden ze veilig landen op een vlak gebied.

  Na de landing was het de bedoeling dat beiden vijf uur lang zouden rusten voordat de maandwandeling zou aanvangen. Armstrong en Aldrin waren echter zó enthousiast dat ze niet lang konden wachten. De druk in de Eagle werd gelijkgemaakt aan die op de Maan, het luik werd geopend en Armstrong stapte naar buiten. Hierna volgde die beroemde uitspraak die wereldwijd live werd uitgezonden door radio- en televisiestations. 

  In Nederland verzorgde Rudolf Spoor de regie tijdens de landing. Later zorgde hij er óók voor dat we de tranen van Maxima tijdens haar huwelijk konden aanschouwen.

  In DWDD vertelde hij over zijn ervaringen:

Gerelateerd

moviesthatmatterpixels

Films die je ogen openen

Deze week zenden we Movies That Matter uit.

bierpixels

Wát?! Zóveel voor een biertje?

Hoe duur is een biertje, koffie of de taxi eigenlijk in Het Einde Van De Wereld?

Zomertijd nieuwe site

De zin en de onzin van de zomertijd

Sinds 1977 hebben we in Nederland een zomer- en een wintertijd. Maar waarom ook alweer? En is het wel zo handig?