• Opnieuw op reis met Floortje!

  Rubriek: Floortje Naar Het Einde Van De Wereld , Werelds , VARiA

  Floortje Dessing neemt jou mee op reis in het vierde seizoen van 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld'!

  Het hoge woord is eruit: er komt een vierde seizoen van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld! En wie is daar nou niet blij mee! Wat kun je in dit nieuwe seizoen verwachten?

  Floortje naar het einde van de wereld: 4.0

  Een geïsoleerde uithoek in de Noordelijke IJszee waar bijna geen mensen wonen en de meest afgelegen plek van het Russiche Siberië: in het nieuwe seizoen zijn de reizen van Floortje Dessing nog intensiever dan voorheen. Zo maakt ze in haar eerste aflevering de langste reis uit de geschiedenis van haar programma. De wereldreizigster bezoekt in het vierde seizoen opnieuw de verste uithoeken van de aarde om bij mensen langs te gaan die een bijzonder bestaan leiden.

  Hoe ziet het leven eruit van de Franse dierenarts Christelle die besloot diep in de binnenlanden van het zeer arme Afrikaanse Guinee te gaan wonen om een opvangcentrum voor chimpansees te runnen? 

  Waarom kiest een Duits stel ervoor om in de wildernis van Chileens Patagonië geheel zelfvoorzienend te wonen met maar liefst negen kinderen?

  En hoe is het om in complete eenzaamheid als vuurtorenwachter te leven op op het meest zuidelijke en ruige eiland van Australië?

  Geleid door haar nieuwsgierigheid leert Floortje deze buitengewone mensen kennen en ervaart ze hoe het is om op zo'n ongewone plek te wonen.

  Een korte terugblik naar het vorig seizoen

  Toen Floortje naar de uitgestrekte taiga van Mongolië trok, sliep ze voor het eerst in een traditionele tipi.

  Tijdens haar bezoek aan de afgelegen oesterkwekerij van Jerry en Jo in Zuidoost-Alaska spot Floortje in een nabijgelegen baai walvissen. En die komen heel dichtbij!

  In Panama bezoekt Floortje de Amerikaanse arts Benjamin LaBrot. Hij is de oprichter van Floating Doctors: een stichting die gratis medische zorg verleent aan mensen in afgelegen gebieden. Als hij niet onderweg is, werkt hij als arts in een verzorgingstehuis voor ouderen. Hier ontmoet Floortje de 104-jarige Noemi.

  Vanaf 19 februari kun je elke zondag om 21.25 uur op NPO 1 weer kijken naar Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

  Op de pagina van Floortje en op onze perssite vind je alle informatie over de reizen van Floortje en het programma!

Gerelateerd

rob-trip-header

Rob Trip Advisor: eerste hulp bij vakantiestress!

Stel jouw vraag en krijg een deskundig antwoord van Rob Trip himself.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

flags-69190_1280

Slaag met vlag en wimpel: doe de quiz!

Ons rood-wit-blauw kan je dromen en de Amerikaanse vlag herken je uit duizenden. Maar weet jij ook hoe de vlag van Swaziland eruit ziet?