• Op boevenjacht met Unit 13!

  Rubriek: Klassiekertjes , Series

  De VARA en politieseries waren jarenlang een hecht huwelijk. Neem bijvoorbeeld Unit 13: een groot succes in de jaren negentig. Terugblik!

  Unit 13 was vanaf 1996 drie seizoenen lang te zien. De serie was een daverend succes! De meeste afleveringen trokken meer dan één miljoen kijkers, een grote fanbase was geboren. Toen in 1999 werd besloten om met de serie te stoppen, ging dat dan ook veel fans aan het hart. En een opvolger vinden was een uitdaging: opvolgers zoals ‘Ernstige Delicten en ‘Vuurzee’ haalden nooit meer de immense kijkcijfers van Unit 13.

  Schimmige zaakjes

  Het scenario van de serie is gebaseerd op de IRT-affaire. Het IRT (Interregionaal Recherche Team) hield er nogal vreemde opsporingsmethoden op na. Zo konden agenten ‘gecontroleerd’ handelen in drugs, de miljoenen die ze hiermee verdiende mochten ze zelf houden. Zo hoopte men te infiltreren in de top van de criminele wereld. Na een grondig onderzoek naar het IRT werd deze uiteindelijk opgeheven.

  De hoofdrollen werden vertolkt door Peter Tuinman, Frederik de Groot, Bram van der Vlugt en Yvonne van den Hurk. Het rechercheteam Unit 13 probeert de misdaadorganisatie Scylla op te rollen. Als de criminelen doorkrijgen dat ze worden gevolgd gaan ze over tot bedreiging en intimidatie van onder andere de Officier van Justitie. De bende deinst nergens voor terug en daardoor komen de ambtenaren in gevaarlijke situaties terecht.

  Goed nieuws voor de fans van Unit 13, seizoen drie is terug te kijken!

  Kijk hier aflevering 1:

   Wil je alle afleveringen van seizoen 3 terugkijken? Dat kan hier!

Gerelateerd

Mexican_yoyos

Nostalgisch genieten met rages van toen

Flippo’s, scoubidou touwtjes, Pokémonkaarten en ga zo maar door. Wat verzamelde jij?

Paul en Bart header

Vandaag is het Bart de Graaff-dag!

We gaan terug naar 1997, toen VARA-presentator Paul de Leeuw Bart interviewde over zijn ambities.

ANP-939247

Het is Annie M.G. Schmidt-dag!

Speel de superleuke quiz met weetjes over het werk van Annie M.G. Schmidt.