• Claudia sluit 't jaar af

  Rubriek: VARiA , Waan van de Dag , Lachen , Cabaret , Claudia de Breij

  Natuurlijk verzorgen we weer een oudejaarsconference. Dit jaar doet Claudia de Breij 'm!

  Youp van 't Hek, Guido Weijers, Erik van Muiswinkel, Theo Maassen, Wim Kan... Slechts een paar namen die Claudia al voor gingen. De Oudejaarsconference mogen verzorgen is een hele eer, zéker als je de eerste vrouwelijke cabaretier bent die 'm mag doen! Een heel jaar heeft Claudia geluisterd, gereisd, gekeken en gepraat op zoek naar meer dan haar eigen gelijk. En dat komt er op oudejaarsavond live, vanuit het Oude Luxor Theater in Rotterdam, in één keer allemaal uit. 

  Claudia heeft een Poelifinario op haar naam staan, tig radioprijzen, een evergreen, diverse bestsellers en cabaretprogramma’s met zoveel sterren dat het hemelgewelf jaloers omlaag kijkt. Bovendien kreeg ze vorig jaar de Louis Davidsring: een kleinood dat haar, via Herman van Veen, onlosmakelijk verbindt aan een grootheid als Wim Kan. Met die verbondenheid was de stap naar een Oudejaarsconference dan ook natuurlijk een volstrekt logische.

  Claudia volgt met haar oudejaarsconference Herman Finkers op, die de conference in 2015 deed. De afgelopen weken deelden we een hoop fragmenten uit zijn voorstelling, die vind je hier

  De oudejaarsconference van Claudia de Breij zie je 31 december om 22.30 uur op NPO 1. 

Gerelateerd

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.