• Rambam houdt de Tweede Kamer bezig

  Rubriek: Informatief , Rambam , Zembla , Kassa

  Door de jaren heen hebben weinig programma's tot zoveel kamervragen geleid als Rambam. Een overzicht.

  VARA programma's zijn relatief vaak de aanleiding voor politici om Kamervragen te stellen aan het kabinet. Een greep uit de impact die onze programma's hebben op het politieke debat.

  Kassa en Zembla

  Kassa zorgde er bijvoorbeeld al in 2010 voor dat Internetoplichting op de politieke agenda kwam te staan. En recenter, in 2014, waren een aantal consumentenzaken in het programma aanleiding voor vragen over compensatie als je wordt opgelicht bij online bankieren.

  Maar ook Zembla laat zich niet onbetuigd met tientallen kamervragen, zoals over de kankerverwekkende voetbalvelden of, in 2009, over de vernietiging van ontwikkelingshulpprojecten in de Gazastrook door Israël.

  Rambam: kamervragen en moties

  Rambam is ook een typisch VARA programma dat veel stof doet opwaaien en dat pikken politici op, die regelmatig naar aanleiding van uitzendingen het zittende kabinet vragen stellen over allerlei misstanden die de Rambammers aan de kaak stellen. Maar liefst zeven afleveringen van Rambam hebben direct geleid tot kamervragen. Soms wordt Rambam niet bij naam genoemd, maar is er wel een duidelijke link tussen een actie van een kamerlid en kwam het zelfs tot een motie. Zoals bijvoorbeeld bij het de oproep van Jesse Klaver (Groenlinks) om Rostec, een Russische wapenhandelaar, niet langer Nederlandse belastingvoordelen te verlenen.

  Minstens zeven afleveringen leidden direct of indirect tot actie in de Tweede Kamer

  Afleveringen over misstanden in het Dolfinarium, over het onderbetalen van schoonmaker in Nederlandse hotels en dit seizoen nog over het uitschrijven van zware medicijnen zonder controle van een dokter kwamen allemaal aan de orde in de Tweede Kamer.

  Rambam: Russische bedrijven in Nederland

  Rambam: Dolfinarium

  Rambam: DokterOnline

  Meer lezen over de fratsen van Rambam? Klik hier!

Gerelateerd

lentekleuren_58c7922eac8c3_medium

Het is lente! Toch?

Want wanneer begint de lente nou precies?

floortjetalenpixels

De bijzondere talen van Floortje

Faeroƫrs of Bislama: ooit van gehoord?

pauwtop5pixels

Pauw top 5: Wouter Bos over PvdA-nederlaag

We blikken terug op een turbulente verkiezingsweek.