• Nepweeskinderen, -dokters en -awards ontmaskerd

  Rubriek: Rambam

  Kamervragen, boze televisiemakers en liegende ondernemers: een bewogen seizoen Rambam, maar wat hebben ze er uiteindelijk mee bereikt?

  Ook dit jaar haalden de stormrammen van Rambam regelmatig het nieuws. Soms met afleveringen van het vorige seizoen, zoals het dooretterende verhaal over dyslexieverklaringen die je voor een appel en een ei ophaalt om de staat voor duizenden euro's te flessen. Of een boze Bert Kuizinga, die filmpjes maakt voor een bedrijf die awards uitdeelt aan goedgelovige ondernemers die daar grof geld voor moeten betalen. SBS en RTL haalden de televisieprogramma's die gebaseerd waren op deze nep-awards heel snel van de buis.

  In de laatste aflevering van dit seizoen gaan de makers verder met drie van de onderwerpen van dit seizoen: wat is de stand van zaken? En wat is er bereikt? Donderdagavond worden de laatste zetjes gegeven in de goede richting.

  Een overzicht

  Voluntourism

  Het blijkt dat bedrijven veel geld verdienen aan goedbedoelende scholieren die voor korte tijd in derdewereldlanden willen werken als vrijwilliger. Maar door deze industrie ontstaan er allerlei vervelend neveneffecten, zoals kinderen die "weeskind" moeten spelen.

  In deze aflevering zal Rambam hoog gezag inschakelen om dit soort praktijken voor eens en voor altijd uit te bannen.

  Kindermarketing

  Kinderen worden door bedrijven verleid om zeer ongezond te leven. De levensmiddelenindustrie beloofde beterschap naar aanleiding van de uitzending, maar de makers komen erachter dat dit een wassen neus blijkt.

  Rambam gooit het over een andere boeg en besluit dan kinderen zelf maar te gaan ontmoedigen met snoepgoed dat je het kind van je ergste vijand nog niet zou voeren.

  Dokter Online

  Alhoewel er kamervragen werden gesteld over dit louche bedrijf, blijkt het moeilijk om een bedrijf dat gevestigd is in Curaçao aan te pakken door onze overheid. Gelukkig zijn er ook Nederlandse onderdelen waar de overheid wél bij kan. 

  Er wordt dus wel degelijk actie ondernomen en Rambam kan niet wachten om je vanavond te vertellen hoe Dokteronline.nl nu aangepakt wordt.

  Kijk Rambam op donderdagavond rond 21.50 uur voor de laatste aflevering van dit seizoen

Gerelateerd

RAMBAM allen 5 KLEIN

Nepweeskinderen, -dokters en -awards ontmaskerd

Kamervragen, boze televisiemakers en liegende ondernemers: een bewogen seizoen Rambam, maar wat hebben ze er uiteindelijk mee bereikt?

Rambam Nepnieuw KLEIN

Alarm! Overal nepnieuws!

"Dat kan toch niet kloppen?!" denk je vaak genoeg. Rambam ook, dus zoeken we naar de waarheid!

Lars en Jelte kattenbeurs KLEIN

Interview: Jelte Sondij stopt met Rambam

Jelte is al jarenlang een van de boegbeelden van Rambam. Het is tijd voor nieuwe dingen.