Recept | Goddelijke citroentaart
28-04-2017
• leestijd 2 minuten
• 389 keer bekeken
• Moeilijk?
Valt behoorlijk mee!
Duurt lang?
De bereiding duurt niet lang, maar het bakken duurt eventjes.
Lekker?
Echt verrukkelijk!
Wat vonden onze collega’s?
“Oeh, je proeft die citroen wel. Lekker joh!”
Ingrediënten:
Het recept:
Een variatie op dit recept van Allerhande. 1| Verwarm de oven voor op 175°C. Splits het ei. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout.
2| Voeg de dooier, boter en het water toe en kleed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
3| Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap die ongeveer 3 cm groter is dan de bakvorm.
4| Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
5| Leg bakpapier over de bodem en vul het met blindbakvulling. Bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten lichtbruin en stevig.
6| Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem vervolgens nog eens 10 minuten.
7| Boen de citroen schoon, rasp de schil van één citroen. Pers alle citroenen uit.
8| Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de basterdsuiker.
9| Roer het citroensap en de slagroom erdoor en schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
10| Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in circa 30 minuten stevig worden.
11| Laat de taart afkoelen en bestrooi deze dan met poedersuiker. Et voilà, de taart is klaar!
Wil je nog meer van dit soort overheerlijke recepten? De hele maand december gaat de VARA bakken en deelt de recepten hier.