Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Recept | Witte chocoladetaart met passievrucht

10-03-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
302 keer bekeken
  •  
witte-chocoladetaart-met-passievrucht
Moeilijk?  Valt best mee!
Duurt lang?  De bereiding duurt niet lang, maar de taart moet wel een tijd in de koelkast staan.
Lekker?  Verdomme, wat lekker.
Wat vonden onze collega’s?  “Oh, dit is echt wel next level lekker!"

Het recept

Op basis van dit recept van 24Kitchen.

Ingrediënten:

Recept ingrediënten witte-chocoladekwarktaart met passievrucht
- 75 gr boter
- 100 gr biscuits
- 3 blaadjes gelatine
- 500 gr witte chocolade
- 250 ml slagroom
- 125 gr suiker
- 500 gr volle Franse kwark
- 6 passievruchten
- 2 mandarijnen

Bereidingswijze:

1| Smelt de boter. Maal de biscuitjes in een keukenmachine, of sla ze kapot in een afgesloten diepvrieszak, tot ze eruit zien als broodkruimels en voeg het toe aan de boter.
2| Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het gemalen biscuitmengsel over de bodem van de springvorm. Druk het goed aan en zet de bodem ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat de boter kan stollen.
3| Hak de witte chocolade grof en smelt het au bain-marie.
4| Klop ondertussen met een mixer de room met de suiker tot yoghurtdikte. Voeg daarna de mascarpone en kwark toe en meng het goed door elkaar.
5| Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade erdoor.
6| Schenk het mengsel op de bodem in de springvorm en laat het geheel ongeveer 3 uur opstijven.
7| Voor het bovenste laagje van de taart week je de gelatine in koud water.
8| Halveer 3 van de passievruchten en lepel je het vruchtvlees eruit. Verwarm dit in een pannetje.
9| Voeg hier het sap van de mandarijnen aan toe en breng het geheel aan de kook.
10| Als de gelatine klaar genoeg heeft geweekt in het koude water, voeg je dit ook aan het pannetje toe.
11| Wanneer de gelatine is opgelost, neem je de pan van het vuur. Roer hier vervolgens het vruchtvlees van de laatste 3 passievruchten doorheen. Laat het warme mengsel wat afkoelen.
12| Schenk de passievruchtensaus op de taart. Laat de taart circa 4 uur in de koelkast opstijven. En klaar is Kees!
Hier vind je nog veel meer van dit soort overheerlijke recepten!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!