• Wereld Wijd Homo

  Rubriek: Informatief , Werelds , Documentaires

  Stephen Fry gaat in de docureeks Out There op zoek naar alle kanten van homozijn. Het is niet overal roze wat er blinkt....

  Hoe wordt homoseksualiteit overal op de wereld beleefd? Stephen Fry, zelf een uitgesproken homo-icoon, wil het antwoord op die vraag zelf uitzoeken en reist daarvoor de wereld over.

  Hij spreekt niet alleen homo's, maar ook extreme homofoben en slachtoffers van homohaat. 

  Zo gaat Stephen op bezoek bij Sir Elton John en zijn partner. Hij praat met hen over hun homo-beleving, hun coming-out en hun beslissing om samen een kind op te voeden.

  En ter contrast ontmoet Stephen ook een Iraanse vluchteling die in eigen land de doodstraf riskeert wegens zijn geaardheid.

  In Oeganda, waar de doodstraf voor homoseksuele mensen eveneens op de politieke agenda staat, spreekt Fry politici en religieuze leiders die vierkant achter het wetsvoorstel voor de doodstraf staan. En hij heeft een emotioneel gesprek met Stosh, een jonge lesbische vrouw die het slachtoffer werd van een 'corrigerende verkrachting'.

  Homopropaganda

  In de Verenigde Staten maakt Stephen kennis met de zogenaamde 'Reparative Therapy', een therapie die beweert de geaardheid van mensen te kunnen veranderen. En hij ontmoet het parlementslid Jair Bolsonaro. Hij is fel gekant tegen gelijke rechten voor homo's.

  De Rus Vitaly Milonov strijdt in Rusland tegen de wet die ‘homopropaganda’ verbiedt, en Stephen duikt in India in de wereld van travestieten. 

   

  De documentairereeks bestaat uit twee afleveringen die je al eerder bij de VARA kon zien. Het onderwerp is nog steeds zo actueel en belangrijk dat we de documentaire nóg een keer met de wereld delen.

  De eerste aflevering van 'Out There' zie je maandag 15 augustus om 23.20 uur op NPO 2. De tweede aflevering zie je een dag later, dinsdag 16 augustus om 23.20 uur, ook op NPO 2. Meer van onze documentaires zien? Die vind je hier

Gerelateerd

rob-trip-header

Rob Trip Advisor: eerste hulp bij vakantiestress!

Stel jouw vraag en krijg een deskundig antwoord van Rob Trip himself.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

246.w440.d41b9ca.62b8ea8

Gerrit Jan Zwertbroek

Van linkse radiomaker tot rechtse monnik: geen verhaal is zo vreemd als dat van VARA- oprichter Gerrit Jan Zwertbroek.