• TV Monument: Toon Hermans

  Rubriek: Waan van de Dag , Informatief

  Een liefdevol eerbetoon aan een van de grootste cabaretiers die Nederland gekend heeft!

  Vandaag is het de dag dat Toon Hermans 100 jaar zou worden. Hij was cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Na de Tweede Wereldoorlog behoorde hij samen met Wim Kan en Wim Sonneveld tot de grote drie van het cabaret. Zelf noemde hij zijn humor ‘klein kunst wat uit het niets komt’.

  Toon Hermans - Snieklaas

  Stil op straat

  Door de onemanshow bracht hij vernieuwing in het Nederlands cabaret. Tijdens zijn onemanshows was het 'stil op straat', omdat mensen in de jaren vijftig en zestig massaal keken. Toon was daardoor de eerste cabaretier die een nationaal gevoel veroorzaakte.

  100 jaar Toon Hermans

  In TV Monument: Toon Hermans spreekt Han Peekel met mensen over de betekenis van Toon in hun leven. Zo heeft hij een mooi gesprek met Mieke van Eeuwijk, de onbekende tweede vrouw in het leven van Toon. Ook praat Han met Toon's laatste nieuwe vriend, zanger Gé Reinders. Hij vertelt over de boeiende samenwerking met Toon, die niet altijd heel makkelijk verliep. Meer afleveringen in de reeks 'TV Monument' zijn hier te vinden.

  Je ziet TV Monument: Toon Hermans zaterdagmiddag 17 december om 16.55 uur op NPO 1.

Gerelateerd

255.w635.1e78f6c.3912a21

Strijders: Meyer Sluyser

Nederlandse radiocommentator, VARA-kopstuk, journalist en schrijver en socialist in hart en nieren. Een portret van Meyer Sluyser.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.