Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Uit de oude kerstdoos

22-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Paul_de_leeuw_Kerst
Kerst is voor velen de leukste tijd van het jaar: gezellig samen zijn met vrienden en familie, een prachtig aangekleed huis, warme chocolademelk, hardop meezingen met wereldberoemde kersthits, uitgebreide kerstdiners met lekkere desserts, prachtige cadeaus en… de tijd van het jaar om de natuur in te duiken:

“Jongens, hoor je dat? Overal zitten rendieren.”

En mocht je daar nou geen zin in hebben, dan kun je nog altijd gezellig wegdromen bij de kerstmuziek van Trijntje Oosterhuis, De Beste Singer-Songwriter of Kinderen voor Kinderen. 

Kersthits en Trijntje Oosterhuis zijn de perfecte combinatie

In 2010 bracht Trijntje Oosterhuis al het kerstalbum ‘This is The Season’ uit. Maar dit jaar gaat er een lang gekoesterde wens van haar in vervulling. Trijntje vindt het geweldig om in de Amerikaanse traditie, zoals Aretha Franklin, Frank Sinatra en Stevie Wonder dat ook deden, kerstsongs te mogen zingen. En dat vinden wij dan weer geweldig.

Merry Xmas Everybody

In 2013 was dit het openingsnummer van De Beste Singer-Songwriter Feestdagenspecial. Prachtig!

Kinderen voor Kinderen - Was het elke dag maar Kerstmis

En mocht je nou genoeg hebben van alle kerstliedjes, dan kun je nog altijd luisteren naar de zwoele vertelstem van Paul de Leeuw.

Het kerstverhaal vertelt door Paul de Leeuw

Paul de Leeuw besloot vorig jaar het kerstverhaal op CD te zetten. Hij leest de zelfgeschreven tekst voor op zijn volstrekt eigen manier en kruipt in de huid van zo’n beetje alle personages. Van Maria tot Jozef tot de ezel, met veel humor wordt het verhaal over de geboorte van Jezus Christus gebracht.
En mocht je nou niets met kerst hebben, dan kun je je nog altijd aansluiten bij Lenette van Dongen:

"Ik ben niet goed in kerst"

Wil je nog meer kerstcabaret zien? Bekijk hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!