• Volgens Jacqueline genomineerd voor Gouden Roos

  Rubriek: Series , VARiA

  Dat maakte scenarioschrijver Maria Goos bekend tijdens de NPO seizoenspresentatie.

  'Volgens Jacqueline' is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Roos, die op 13 september in Berlijn wordt uitgereikt. In de categorie Sitcom krijgt Volgens Jacqueline concurrentie van twee Britse series: 'Mum' en 'Raised by Wolves'. Het is de enige Nederlandse kanshebber voor deze prijs, die wordt gezien als de hoogst haalbare onderscheiding voor amusement op televisie en radio.

  Volgens Jacqueline is de opvolger van 'Volgens Robert,' waarin een huisarts kampte met een midlifecrisis. In Volgens Jacqueline volgen we de vrouw die scheidt van deze huisarts. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Blok en Jacqueline Blom. Ook Marcel Hensema (‘Hollands Hoop’) en Maarten Heijmans (‘Ramses’) mee.

  John Cleese

  Op het festival zal John Cleese een lifetime achievement award in ontvangst nemen. Hij zegt daarover, met een knipoog naar een van zijn Monty Python collega's: "Ik ben enorm blij dat ik hiermee Terry Gilliam kan pesten en ben vereerd met een volledig betaalde vakantie in Berlijn." Deze award werd in 2004 overhandigd aan John de Mol.

  Gouden Roos

  De Gouden Roos werd eerder gewonnen door de Radio 2 Top 2000 (2015), Idols (2002) en De Mol (2000). De laatste keer dat een Nederlands televisieprogramma deze prijs won was in 2008 (The Phone, AVROTROS). De laatste VARA nominatie stamt uit 2004 toen Cafe De Wereld genomineerd werd in de categorie 'Comedy'.

  Alles over de beste Nederlandse dramaseries vind je op onze site.

Gerelateerd

Schermafbeelding 2017-06-12 om 22.13.13

Prijs voor Floortje!

Wauw, met haar tweedelige docu-serie Floortje Terug Naar Syriƫ won ze de prestigieuze BANFF Rockie Award!

HollandsHoop

Politie valt de set van Hollands Hoop binnen!

Tijdens de opnames van het tweede seizoen was er een politie-inval op de set.

paashaasthijs

Winnen: Paashaas Thijs deelt uit

Radio 2-dj Thijs gaat vrijdagnacht als paashaas door het land! Langs tuinen, tankstations, terrassen en wie weet waar nog meer...