• Vroege Vogels is terug!

  Rubriek: Informatief , Vroege Vogels

  Vroege Vogels is terug op televisie voor een nieuw seizoen Hollandse natuur!

  De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels gaan de camera’s online voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.

  Er is uitgebreid aandacht voor de steenuilen, publiekslieveling nummer één van Beleef de Lente, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.

  En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale eerste aflevering.

  Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels zie je op dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO 2.

Gerelateerd

Header Biodiversiteit 2

Het is de dag van de biodiversiteit!

Een mooi moment om stil te staan bij de enorme verscheidenheid aan leven op deze planeet!

trumppauw

Pauw top 5: Wat heeft Trump nu weer uitgespookt?

En verder: nieuwe ontwikkelingen rondom borstkanker, OG3NE blikt terug en diehard Feyenoord-fans Frans en Gerda.

lodewijkasscher2

DWDD top 5: Moet PvdA zich mengen in de formatiegesprekken?

En verder: kun je vrede aanleren?