• Vroege Vogels is terug!

  Rubriek: Informatief , Vroege Vogels

  Vroege Vogels is terug op televisie voor een nieuw seizoen Hollandse natuur!

  De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels gaan de camera’s online voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.

  Er is uitgebreid aandacht voor de steenuilen, publiekslieveling nummer één van Beleef de Lente, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.

  En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale eerste aflevering.

  Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels zie je op dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO 2.

Gerelateerd

Zomertijd nieuwe site

De zin en de onzin van de zomertijd

Sinds 1977 hebben we in Nederland een zomer- en een wintertijd. Maar waarom ook alweer? En is het wel zo handig?

planet-581239_1280

Een uur in het donker voor de wereld

Zaterdag 25 maart is het tijd voor Earth Hour: de hele wereld dooft haar lichten één uur om de aarde te redden.

twente

Het laatste jaar van FC Twente

Wij spraken Erik Dijkstra over de documentaire en zijn club: "Ik ben nu iemand van de tribune en niet meer de perstribune."