• Vroege Vogels is terug!

  Rubriek: Informatief , Vroege Vogels

  Vroege Vogels is terug op televisie voor een nieuw seizoen Hollandse natuur!

  De eerste uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels gaan de camera’s online voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.

  Er is uitgebreid aandacht voor de steenuilen, publiekslieveling nummer één van Beleef de Lente, die er ook dit jaar weer bij zijn. Goed nieuws: er wordt al druk gesnaveld in de steenuilenkast! Nieuw dit jaar zijn de blauwe reigers, waarvan een paartje wordt gevolgd vanuit park Frankendael in Amsterdam. Milouska helpt de camera’s installeren. Ondertussen doet Menno verslag vanuit een Brabantse tuin, waar maar liefst vier vogelsoorten worden gevolgd, waaronder de vorig jaar zo succesvolle ijsvogel.

  En natuurlijk komen alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit voorbij. Wie herinnert zich niet het dood neervallende steenuiltje? Of de merel die voor het oog van de camera door de kat werd gepakt, de slechtvalken die elkaar de kast uit vochten, de indringers, de stapels dode muizen, en eindelijk dat hol vol ijsvogelkuikentjes? Ze komen allemaal nog een keer langs in deze speciale eerste aflevering.

  Het nieuwe seizoen van Vroege Vogels zie je op dinsdag 7 maart om 19.20 uur op NPO 2.

Gerelateerd

meditation-girl3

Mediteren kun je leren

Ben je net weer terug van vakantie en wil je dat zen-gevoel nog even vast kunnen houden?

vv app

5 apps tegen verveling

Heb je even geen plannen voor de vakantie? Dan maken wij ze voor je!

nieuwe apps augustus VARA

De beste apps waar je nog nooit van hebt gehoord

Het is tijd voor iets nieuws op je telefoon, want er is nog zoveel te ontdekken in de appstore!