• Zalige Zondag | Radio

  Rubriek: Muziek , Zalige Zondag , Waan van de Dag

  Een speciale Zalige Zondag met heel lekkere tracks van Giel en Gerard om te vieren dat de radio bestaat!

  Het is inmiddels 97 jaar geleden dat in Nederland het eerste radioprogramma werd uitgezonden. PCGG mocht zich in 1919 het eerste radioprogramma noemen. Vanaf toen werd radio steeds belangrijker. Op zee, tijdens de verzuiling en om de stem van de burgers te vertegenwoordigen. Nog steeds luisteren we veel naar de radio. In de auto, thuis, op het werk en zelfs online. 

  VARA-radio

  Bij de VARA doen we ook veel met radio. Zo hebben wij programma's op NPO radio 1 en 2 en 3FM als Ekdom in de Ochtend, GIEL!, Vroege Vogels, Vroeg op Frank, Spijkers met KoppenMet Sander de Heer en De Nieuws BV. Maar ook in de begintijd van radio deden we al mee. Bijvoorbeeld met het hoorspel voor kinderen 'De Familie Mulder' en maakten we in 1979 feministische radio met 'Hoor Haar'. In 1991 werd het programma 'Denk Aan Henk' gemaakt met Henk Westbroek en Jack Spijkerman. Een ander bekend gezicht van de VARA-radio is Felix Meurders. Hij maakte verschillende radioprogramma's en is nu nog steeds te horen in Spijkers met Koppen.

  Lekkere tracks

  Waar vroeger veel hoorspelen en praatprogramma's op de radio te horen waren, horen we tegenwoordig vooral muziek. Zo zorgen Gerard Ekdom en Giel elke dag voor heel veel lekkere tracks en op zondag zorgen ze voor iets zaligs. Zo ook vandaag!

  Een zalige zondag van Gerard

  Boris, ja de oud winnaar van Idols is terug, covert live 'Inner City Blues (Make Me Wanna Holler)' van Marvin Gaye. Heerlijk zo'n soul nummer op de zondagochtend. Kopje koffie, de VARA-website en dit lekkere nummertje op de achtergrond maken de Zalige Zondag compleet!

  En ook Giel maakt je zondag heel zalig.

  Luna Mae live op De Speelplaats van Giel met 'Get Back To Nature'. Heerlijk deuntje om mee wakker te worden op deze Zalige Zondag! Krijg je meteen zin om zelf nog even de natuur in te gaan.

  Genieten met nog meer lekkere tracks van de radio!

Gerelateerd

futureislandspixels

De Lekkere Track van DWDD

Deze hoofdact van Lowlands speelt hun nieuwste nummer live bij DWDD.

CuteDogArtikel

Woef woef!

Na de schattige katjes, schotelen we je nu lieve honden voor.

mybabypixels

De Lekkere Track van DWDD

Een ode aan Chuck Berry.