• Zeg 'ns AAA, dat is nog eens oldskool!

  Rubriek: Throwback , Klassiekertjes

  We kijken terug op het populaire programma 'Zeg 'ns AAA'. Waarom werd juist dit programma zo'n succes?

  ‘Zeg ‘ns AAA’ was een van de meest populaire en langst lopende tv-series die we ooit hebben gekend. Uiteindelijk zijn er tussen 1981 en 1993 precies 212 afleveringen uitgezonden. In 1984 sleepte het programma de Gouden Televizier-Ring binnen. Hierdoor kroonde ‘Zeg ‘ns AAA’ zich tot het beste tv-programma op de Nederlandse televisie. De verhaallijn is geschreven door Chiem van Houweninge en Alexander Pola, later droegen ook Marina de Vos en Lars Boom hun steentje bij.

  Wat maakte de serie nou zo bijzonder? Er werd een vaste groep personages gevolgd in een alledaagse omgeving, wat op zich niet zó opvallend is. De relatie tussen Lydie en haar twee kinderen was dat echter wel. De herkenbare familieperikelen zorgden voor hilarische situaties. Tijdens haar werk als huisarts beleefde Lydie bizarre momenten, zoals de geboorte van een ‘bom baby’:

  Het gezin had een vaste huishoudster, genaamd Mien Dobbelsteen. Omdat ze heel erg secuur was, is haar naam een synoniem geworden voor iemand die extreem netjes is. Mien nam de telefoon altijd op haar eigen karakteristieke wijze op. Lydie krijgt na een tijdje een relatie met Hans Landberg. Hij deed voor hoe Mien een telefoongesprek opende:

  Kan jij het intro liedje van 'Zeg 'ns AAA' nog helemaal meezingen? Test het nu:

  Wil je nog meer te weten komen over 'Zeg 'ns AAA'? Dat kan hier!

  Buurman Buys woonde tegenover de familie van der Ploeg. In 1991 werd er een spinoff gestart rondom zijn broer. Dit vervolg werd een doorslaand succes. Weet jij over welke we serie we het hebben? Hier lees je het antwoord! 

Gerelateerd

Mexican_yoyos

Nostalgisch genieten met rages van toen

Flippo’s, scoubidou touwtjes, Pokémonkaarten en ga zo maar door. Wat verzamelde jij?

Paul en Bart header

Vandaag is het Bart de Graaff-dag!

We gaan terug naar 1997, toen VARA-presentator Paul de Leeuw Bart interviewde over zijn ambities.

ANP-939247

Het is Annie M.G. Schmidt-dag!

Speel de superleuke quiz met weetjes over het werk van Annie M.G. Schmidt.