• Zo versla jij de herfstdip!

  Rubriek: Informatief , Waan van de Dag

  De 7 beste tips om te genieten van de koudste maanden van het jaar.

  Het is inmiddels volop herfst en de winter is in aantocht. Veel mensen denken meteen aan kaarsjes, met dekentjes op de bank de hele dag Netflix kijken en warme chocolademelk drinken. Maar niet iedereen ziet de lol in van de herfst en de winter. De warmte is ingeruild voor de kou en de zonnestralen zijn verdwenen achter grijze wolken. Niet leuk! We zochten daarom wat handige tips tegen de herfstdip. Kan je toch nog een beetje genieten de komende tijd!

  Tips tegen dips

  1. Vitamines

  In de herfst wordt onze weerstand flink op de proef gesteld. Zorg daarom dat je genoeg vitamines binnen krijgt. Maak eens een lekkere smoothie voor jezelf en eet genoeg verse groenten en fruit. Probeer ook eens de ontbijtsmoothie van Vetjebol!

  2. Bewegen

  Hup hup, blijf in beweging. Jezelf eenmaal van de bank gesleurd? Blijf dan niet binnen, maar zoek de buitenlucht op. Een beetje frisse lucht kan geen kwaad! Ga een stukje hardlopen in het park of maak een wandeling met de hond in het bos. Licht is namelijk goed voor ons, helemaal nu je in het donker opstaat en weer thuiskomt. Pak vooral het zonnetje mee als die schijnt. Door de zon maken we extra vitamine D aan en dat maakt ons dan weer heel gelukkig. 

  3. Doe wat al die mensen doen die van de herfst houden

  Maak het gezellig en knus. Kachel aan en kaarsen op tafel. Plof met een dekentje en een hele grote mok warme chocolademelk met slagroom op de bank. Ja, nu mag het wel. Combineer het ook vooral met tip 6. 

  4. Eten

  Tja, dat is dus echt een pluspunt aan de herfst en de winter. We dragen onze coltrui en thermokleding weer, dus die paar kilo's extra vallen niet op. Ga lekker aan de stamppotten, pepernoten en drie-gangen diners dus. Hebben we straks ook weer een punt voor onze goede voornemens. In Pauls Puber Kookshow wordt heel wat afgekookt. De lekkerste recepten vind je hier!

  5. Feestdagen

  We hebben zoveel te vieren in deze periode van het jaar. Herfstvakantie, Halloween, Sint Maarten, Kerst en Oud en Nieuw. Er lijkt geen eind aan te komen. Zoveel feestjes, die weer voor heel leuke dingen zorgen. Eten, een nieuwe outfit shoppen, cadeautjes, vrije dagen en drankjes doen met de mensen die we graag zien. Daar worden we blij van!

  6. TV kijken

  Pak dat nieuwe dekentje en die enorme mok met je lievelingsdrank er maar weer bij, want in deze gure maanden vind je de beste televisieprogramma's bij de VARA. Hou een marathon van de spannendste series, test je kennis met een quiz of volg gewoon de discussies bij DWDD en Pauw. De VARA programma's werken natuurlijk goed tegen een dip! Extra handig: je kunt de programma's online terugkijken wanneer het jou uitkomt. 

  7. Ga er tussen uit

  Echt helemaal klaar met de herfst en de winter? Boek een dan een (mini) vakantie naar een zonnige bestemming! Overwinteren onder de Spaanse zon is altijd een goed idee.

  Maar zeg nou zelf: de herfst en winter zijn toch eigenlijk heel mooi?!

  Deze en nog veel meer mooie natuurfoto's vind je bij Vroege Vogels!

Gerelateerd

255.w635.1e78f6c.3912a21

Strijders: Meyer Sluyser

Nederlandse radiocommentator, VARA-kopstuk, journalist en schrijver en socialist in hart en nieren. Een portret van Meyer Sluyser.

midsommarheader

Feesten als de Zweden op 21 juni!

De langste dag van het jaar is een goede reden voor een feestje, toch?

daankamphorstheader

"Sommige beelden durf ik niet terug te kijken"

Daan (22) maakt een documentaire over zijn doodzieke vader.